1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Köylüler Çevre Kirliliğine Karşı Miting Yaptı
Köylüler Çevre Kirliliğine Karşı Miting Yaptı

Köylüler Çevre Kirliliğine Karşı Miting Yaptı

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Etili Köyü’nde çevre mitingi düzenlendi.

A+A-

Çanakkale’nin Çan ilçesine bağlı Etili Köyü’nde çevre mitingi düzenlendi. Mitingde köylüler, Kaz Dağları’ndaki maden aramalarının durdurulmasını istedi.

Etili Çevre Gönüllüleri ve Çanakkale Çevre Platformu tarafından düzenlenen 'Siyanürcü şirket memleketi terk et' mitinginde köylüler bir araya geldi. Köy meydanında düzenlenen mitinge, Kaz Dağları'nda yaşayan çevre köylüleri ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

Ellerindeki pankartlarla tepkilerini dile getiren vatandaşlara seslenen Çanakkale Çevre Platformu Sözcüsü Hicri Nalbant, dağların her yerinin delik deşik edildiğini belirterek, sondajın altın çıkarmak için yapıldığını söyledi. Nalbant, “Şimdiden bu sondaj sırasında bile birçok köyümüzün içme ve kullanma sularını kirlettiler. Şimdi köylüler damacana ile su içiyor. Kaz Dağları'ndan köylerine gelen içme sularının kirlenmesi ile bu suları içemiyorlar. O sulardan içen hayvanlar ölüyor, köylüler rahatsızlanıyor ve hastalanıyor. Üretim aşamasında 2 ton kayadan 2 gr altın alacaklar. Bunun için 3 ton su kullanacaklar. Bölgemizde ancak tarım alanlarına yetecek su var. Altın tekellerine verilecek 1 gram suyumuz yok.” şeklinde konuştu.

Kaz Dağları'ndaki köylerde yaşayan insanların da birer konuşma yaptığı mitingde, 'Siyanürcü şirket memleketi terk et' sloganları atıldı. Grup, daha sonra sesizce dağıldı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.