1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Köylüler Şirket Kurdu, Kendi İşlerinin Patronu Oldu
Köylüler Şirket Kurdu, Kendi İşlerinin Patronu Oldu

Köylüler Şirket Kurdu, Kendi İşlerinin Patronu Oldu

İzmir’in Bergama ilçesinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin tavsiyesi üzerine şirket kuran köylüler, kendi işlerinin patronu oldu.

A+A-

İzmir’in Bergama ilçesinde Koza Altın İşletmeleri A.Ş.’nin tavsiyesi üzerine şirket kuran köylüler, kendi işlerinin patronu oldu. Ovacık Nakliye Hafriyat Madencilik A.Ş. adlı şirketin yönetici ve üyesi köylüler, maden tesislerinde bir basın açıklaması yaptı. Koza A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı ve Güvenlik Ovacık İşletmeler Müdürü Cemalettin Çetin, burada yaptığı konuşmada, “Şirketimiz yöremizin ve ülkemizin kalkınması, ekonomik ve sosyal seviyesinin yükselmesi için sadece altın madenciliğiyle değil, oluşturduğu yeni iş imkanlarıyla da artı değer katıyor. Kozak yöresinde fıstık fabrikası, süt işleme tesisi ve kafeteryasıyla gıda sektöründe yeni iş imkanları sağlamıştır. Hammaddenin ve istihdamın yöreden sağlandığı işletmelerimiz, Türkiye genelinde markalaşarak hem yöremizin ekonomik kalkınmasına vesile olmuş hem de adının bütün Türkiye’de duyulmasını sağlamıştır.” dedi.

Genel Müdür Yardımcısı Çetin, Balıkesir'in Havran ilçesindeki altın madeni cevherinin Ovacık’a taşınmasının, halihazırda bir nakliye şirketi yerine yöre insanı tarafından kurulan taşıma kooperatifine yaptırıldığını söyledi. Şimdi de yeni bir şirket olan Ovacık Nakliye Hafriyat Madencilik A.Ş. ile iş ortaklıklarının başladığına değinerek, “Yöremizdeki Ovacık, Çamköy, Narlıca, Sağancı, Pınarköy, Alacalar ve Süleymanlı köylerinden 102 üyenin dahil olduğu şirket, sahamızdaki dekapaj, nakliye, yol bakımı ve tesise cevher besleme çalışmalarını yaparak gelir sağlayacaktır. Yeni iş imkanlarına vesile olmak, insanlarımıza ek kazanç sağlayabilmek elbette ki çok memnun edici.” şeklinde konuştu.

Ovacık Nakliye Hafriyat Madencilik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Niyazi Girgin de şu açıklamalarda bulundu: “Maden civarındaki yedi köyden 102 üyenin biraraya gelmesiyle kurulan şirketimiz, 30 Mayıs 2013 tarihi itibariyle faaliyetine başladı. Ekskavatör, greyder, dozer, silindir, yükleyici, sulama tankeri ve kamyonlardan oluşan araç parkımız, tamamı yöre halkından oluşan üyelerimiz ve 13 kişilik ekibimizle çalışmalarımıza başlıyoruz.” CİHAN

Köylüler şirket kurdu, kendi işlerinin patronu oldu

Köylüler şirket kurdu, kendi işlerinin patronu oldu

Köylüler şirket kurdu, kendi işlerinin patronu oldu

Köylüler şirket kurdu, kendi işlerinin patronu oldu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.