1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Köylülere Ağaç Depolama Eğitimi
Köylülere Ağaç Depolama Eğitimi

Köylülere Ağaç Depolama Eğitimi

Giresun'da, ormanda çalışan Orman Kooperatifi üyesi köylülere Bulancak ilçesi Sarıhan yaylasındaki ağaç depolama alanında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

A+A-

Giresun'da, ormanda çalışan Orman Kooperatifi üyesi köylülere Bulancak ilçesi Sarıhan yaylasındaki ağaç depolama alanında teorik ve uygulamalı eğitim verildi.

Giresun Orman İşletmesi düzenlediği ve yüze yakın kişinin katıldığı 1500 metre rakımda "İş Sağlığı ve Güvenliği" adlı eğitim programı, Orman Genel Müdürlüğünün 2008 yılında yayınladığı emri üzerine 1 günlük faaliyet olarak programa alındı. Oman köylüsünün eğitilmesinin hedef alındığı eğitim programında kesilecek ağacın iyi belirlenmesini ve zayi olmamasını sağlamanın yanında iş güvenliği konusunda da bilgiler verildi.

Sinevizyon eşliğinde verilen teorik eğitimin ardından uygulamalı olarak ağaçlık alana geçilen eğitim programında köylüler, eğitimin ardından önemsemedikleri bir çok konunun ehemmiyetini fark ederken, bilmedikleri bir çok konuda da bilgi sahibi oldular.

Programda en çok dikkat çeken konu, bugüne kadar bir çok yaralanma ve ölümle neticelenen iş kazalarının önlenmesi adına üretilen koruyucu ve sağlam kıyafetlerin yaşanması muhtemel kaza örneklerininde denenmesi anı oldu.

Programda katılımcılara hitaben konuşan Giresun Orman İşletme Müdürü Mustafa Akkaya, "Eğitim programımızın nedeni tüm çalışanlarımızı, kendi çalışanlarımızı olduğu kadar orman köylümüzü, orman kooperatif üyelerimizle, kooperatifimizle, orman çalışanlarımızla daha sağlıklı bir iş ortamının oluşmasını sağlamak. Sonuçta siz bizlere çalışıyorsunuz. Orman işi yapıyorsunuz. Bu işi yaparken de kazasız belasız bir sezon geçirme adına toplanmış bulunuyoruz. Bundan sonra da anlattığımız konulara dikkat ederek inşallah kazasız belasız bir sezon geçirmenizi diliyoruz." diye konuştu.
CİHAN

Köylülere ağaç depolama eğitimi

Köylülere ağaç depolama eğitimi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.