1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Kozmik Oda kumpası - 4
Kozmik Oda kumpası - 4

Kozmik Oda kumpası - 4

MİLLİYET'TEN TOLGA ŞARDAN YAZDI!...

A+A-

Dönemin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a yönelik suikast gerçekleştirileceği iddiasıyla Genelkurmay Başkanlığı’na bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu’ndaki Kozmik Oda’da yapılan arama ve el koymalardaki usulsüzlüklere ait bulgulara yenileri eklendi. 

Soruşturma dosyasında yer alan usulsüz iş ve işlemlerle ilgili gün ışığına çıkarılan yeni bilgileri şöyle sıralayabiliriz:

1. TSK mensuplarının bilgisayarında bulunan ve soruşturma şüphelileriyle ilgili belgelerin içeriklerine raporda yer verilmemesine rağmen, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a saldırı iddiasıyla ilgisi olmayan “bazı dini gruplar ve Fetullah Gülen grubunun devlet içerisindeki yapılanmasını” anlatan “irtica.ppt” isimli dosya içeriğine raporda detaylı biçimde yer verildi. 
2. “İktidardaki imamın kuvvetleri - Dr. Mustafa Peköz” konulu “Cemaatin kamu kurumlarındaki örgütlenmesi, yargı, TSK ve Emniyet kadrolarındaki cemaatçi görevli kişilerin isim ve görev yerlerinin belirtildiği” makalenin Arınç’a suikast iddiasıyla ilgisinin olmadığı ve tamamen “devlet kadrolarındaki Fetullahçı yapılanmayı” içerdiği halde, bu makaleyi e-mail ile şüphelilerden birine gönderen 2 kişinin dosya kapsamında şüpheli yapılarak haklarında teknik dinleme ve izleme başlatıldı. 
21 ayrı kelime arandı
3. Seferberlik Tetkik Kurulu (STK) Ankara Bölge Başkanlığı’nda sürdürülen arama işlemi sırasında soruşturma savcısınca arama yapan hâkimden Arınç’a suikast iddiasıyla hiç ilgisi olmadığı halde “hâkimlikçe yapılan araştırma ve incelemelerde ‘Kilise’, ‘Danıştay saldırısı’, ‘Uğur Mumcu’, ‘Ahmet Taner Kışlalı’, ‘Hablemitoğlu’ ve ‘Ankara İşlenen Cinayetler’ gibi kelimelerinin de içerisinde bulunduğu 21 ayrı kelimenin arama ve incelemelerde araştırılması talep edildi. 
4. 2002 yılı öncesinin soruşturmayla ilgisi olmamasına, şüphelilerin bu tarihte STK Bölge Komutanlığı’nda görevi bulunmadığı halde STK Ankara Bölge Başkanlığı’nda yapılan aramalar sırasında “2002 öncesinde ait devlet sırrı” niteliğindeki belgelere de el konuldu. 
5. STK Ankara Bölge Başkanlığı’nda yapılan aramalar sırasında, 1970 yılından günümüze kadar tüm fiziksel evrak, “suçla ilgisi olsun olmasın” hâkim tarafından incelemeye alındı. 
6. STK Ankara Bölge Başkanı Yusuf Akal’ın odasında ele geçirilen ajandadaki “gizlilik, telefonlarda açık konuşmama, disiplinli olma, deşifre olmama” gibi tanımlar hakkında, Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda Ö/P isimli deşifre olmamış, kod adı kullanan ve gizli saklı işler yapan bir bölümün olduğunun görüldüğü şeklinde tutanak tutuldu. 
Çürütülen iddialar
7. Aramada el konulan bilgi sistem malzemesi imha tutanağındaki imza eksikliklerinden hareketle “soruşturma kapsamında elde edilecek delillerin yok edilmiş olabileceği” şeklinde tutanak tutuldu. 
8. STK Ankara Bölge Başkanlığı’ndaki aramalar tamamlandıktan sonra bilgi sistem malzemesi imha tutanağında imzaları eksik olanların 5-6 Nisan 2010’da alınan ifadeleriyle birlikte imha tutanakları ve iş takip formlarının olaydan önce hazırlandığı ve rutin işlemler olduğu belirlenerek “delil karartıldığı” iddiaları çürütüldü. 
9. 25 Aralık 2009’da kozmik odada yapılan arama konusunda Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nin aramanın soruşturmayla sınırlı tutulması kararı bulunmasına rağmen, aramayı yapan Hâkim Kadir Kayan tarafından “Ben hâkimim, suçla ilgili olsun olmasın her şeye bakarım” diyerek evrak ve bilgisayarların tamamı incelemeye alındı. 
Devlet sırrı paylaşıldı
10. Devlet sırrı niteliğindeki bilgileri kimseyle paylaşmaması tebliğ edilmesine karşın Hâkim Kayan, bu verileri Cumhuriyet Savcısı ile paylaştı ve bu veriler ifade işlemleri sırasında şüphelilere soruldu. 
11. Aramalarda el konulan verileri soruşturma savcısına vermeyen S.K ve N.D. hakkında “hâkim kararına aykırı davranmak, Cumhuriyet savcısının görevini engellemek, suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme, şüphelilere isnat edilen örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçundan işlem yapıldı. 
12. Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse tarafından TBMM’ye gönderilen Özel Harp Dairesi, Seferberlik Tetkik Kurulu, Özel Kuvvetler Komutanlığı ve kontrgerilla konularındaki belgelerden soruşturma savcısı sonradan haberdar oldu ve belgeler 3 ay sonra 11 Ocak 2013’te TBMM Başkanlığı’ndan istendi. 
Kozmik Oda kumpasıyla ilgili usulsüzlük tespitleri bunlarla sınırlı değil ne yazık ki.

Yarın da devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.