1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KPSS operasyonu:82 GÖZALTI
KPSS operasyonu:82 GÖZALTI

KPSS operasyonu:82 GÖZALTI

2010 yılında KPSS'de sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada 82 kişi gözaltına alındı.

A+A-

KPSS'de usulsüzlük iddialarına ilişkin Ankara merkezli geniş çaplı operasyon başlatıldı. Operasyon kapsamında 82 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu, bu kişilerden 61'inin gözaltına alındığı öğrenildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Organize ve Mali Suçlarla Mücadele Müdürlüğü ekipleri 2010 yılındaki KPSS'de usulsüzlük yapıldığı iddialarına ilişkin, Ankara merkez olmak üzere 14 ili kapsayan operasyon başlattı.

2010 yılında gerçekleştirilen KPSS'de sınav sorularının çalınıp paralel yapı yandaşlarına servis edildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada bu sabah itibariyle operasyon için düğmeye basıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Şahin ve Soruşturma Savcısı Yücel Erkman'ın yönettiği soruşturmada kopya skandalına adı karışan 82 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi de şüphelilerin evlerinde arama kararı verdi. Bu sabah itibariyle şüpheliler gözaltına alınmaya başlandı. Şu ana kadar 61 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Çok sayıda ilde gerçekleştirilen gözaltıların Ankara'ya getirileceği öğrenildi.Soruşturma çerçevesinde 2010 yılı KPSS'sinde 120 tam net yapan 300 kişinin SGK kayıtlarının incelendiği ve bu kişilerin bir çoğunu cemaate yakın kurum ve kuruluşlarda çalıştıkları belirlendi. Tarihte öncesinde 120 tam net yapan hiç kimsenin bulunmadığını belirleyen savcılık tüm soruları cevaplayan adayların cemaatin soruları sızdırması sayesinde bunu başardıklarından şüpheleniyor.

2010 yılı KPSS'sinde 120 sorudan 110'un üzerinde net yapan da binlerce kişi vardı 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.