1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?
KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

KPSS sınav sonuçları açıklandı mı?

KPSS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih belli oldu. 22- 29 Mayıs tarihlerinde sınava giren lisans öğrencileri KPSS sonuçlarını ÖSYM'nin resmi sitesi üzerinden öğrenebilecekler. KPSS sonuçları 14 Temmuz'da yayınlanacak.

A+A-

KPSS sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş.. 22-29 Mayıs tarihlerinde yapılan KPSS Lisans sınavlarının sonuçları 14 Temmuz Perşembe günü ÖSYM'nin resmi sitesinde yayınlanacak!..

Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr İnternet adresinden ve mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Sınav sonuç belgesi basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Sonuç bilgilerinde adayların testlere verdikleri doğru ve yanlış cevap sayıları ve KPSS puanları yer alacaktır. İnternet sayfasında ilan edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.