1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Krediyi erken ödeyene avantaj
Krediyi erken ödeyene avantaj

Krediyi erken ödeyene avantaj

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren düzenleme hayata geçiyor. Vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak.

A+A-

Kredi kullanan tüketicilerin beklediği düzenleme son aşamaya geldi. Kredi borcunu erken ödeyene, banka tarafından faiz indirimi yapılacak.

14 GÜNDE CAYMA
Tüketici Kanunu kapsamında tüketici kredileri ve konut finansmanına yönelik yönetmelikler büyük ölçüde tamamlandı. Önümüzdeki günlerde yayınlanması beklenen yönetmelikle birlikte, vatandaşa hem tüketici hem konut kredi borcunu erken ödemesi halinde faiz ve diğer maliyet unsurlarında indirim yapılacak. Tüketicinin, vadesi gelmemiş bir veya birden çok taksit ödemesinde bulunması veya kredi borcunun tamamını erken ödemesi halinde; kredi veren, erken ödenen tutara göre gerekli tüm faiz ve diğer maliyet unsurlarına ilişkin indirim yapmakla yükümlü tutulacak. Tüketicinin yazılı veya kalıcı veri saklayıcısı aracılığıyla açık talebi olmaksızın kredi ile ilgili sigorta yaptırılamayacak. Tüketicinin açık talimatı olmaksızın belirli süreli kredi sözleşmesi ile ilişkili bir kredili mevduat sözleşmesi yapılamayacak. Düzenlemeye göre; tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin tüketici kredisi sözleşmesinden cayma hakkına sahip hale geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.