1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Küba'nın efsane lideri Fidel Castro öldü!
Kübanın efsane lideri Fidel Castro öldü!

Küba'nın efsane lideri Fidel Castro öldü!

Küba'nın efsanevi lideri, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu. Castro'nun ölümü, uluslararası haber ajansları tarafından son dakika olarak dünyaya geçildi.

A+A-

Başkent Havana'da büyük bir şok yaşanırken, ABD Miami'deki Kübalılar ise kutlama yaptı.

Sosyal medyadan duygularını paylaşan bir Kübalı, "Hayatımda ilk kez Castro'suz bir güne uyanacağım" diye yazdı. 

Castro'nun ardından övgü dolu bir açıklama yapan Türkiye Dışişleri Bakanlığı, "Küba Devrimi’nin efsanevi lideri Fidel Castro’nun ölümü büyük üzüntü ile karşılanmıştır... 'Başka türlü bir dünya mümkündür' sözleri de, hangi siyasi görüşten olursa olsun, bugün Latin Amerika’dan Asya’ya, Ortadoğu’dan Afrika’ya, milyarlarca insanın ortak özlemini yansıtmaktadır" ifadesini kullandı.

Küba'nın efsanevi lideri Fidel Castro, 90 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Fidel Castro'nun kardeşi Küba Devlet Başkanı Raul Castro, yeşil askeri üniformasını giyerek televizyondan yaptığı açıklamada, "Küba devriminin komutanı bu akşam saat 22.29'da öldü" dedi.

Raul Castro, ağabeyinin naaşının gün içinde yakılacağını söyledi. Küba lideri açıklamasını, devrimin sloganı olarak bilinen "Her zaman zafere kadar" sözleriyle bitirdi.

Castro'nun cenaze töreni ise 4 Aralık tarihinde gerçekleşecek. Amerikan CNN International, başkent Havana'daki Devrim Meydanı'nda günün ağarmasıyla birlikte çalışmaların başladığını bildiriyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.