1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜLER
KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜLER

KUDÜS İÇİN YÜRÜDÜLER

Fatih’te, çeşitli sivil toplum koruluşlarına üye bir grup, ‘Kudüs’e Küresel Yürüyüş’ eylemi gerçekleştirdi!

A+A-

Fatih’te, çeşitli sivil toplum koruluşlarına üye bir grup, ‘Kudüs’e Küresel Yürüyüş’ eylemi gerçekleştirdi. Fatih Camii’nden Saraçhane Parkı’na kadar yürüyen grup, basın açıklamasıyla İsrail’i protesto etti.

Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yaklaşık 200 kişi, Cuma namazı çıkışı Fatih Camii avlusunda toplandı. Filistin Bayrakları taşıyan grup, Fevzi Paşa Caddesi’ne çıkarak Saraçhane Parkı’na kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında cadde Vezneciler istikametine araç trafiğine kapandı.

Eyleme destek veren Abdurrahman Dilipak, Saraçhane Parkı’nda toplanan topluluğu hitaben bir konuşma yaptı. Filistin davasının sadece Arapların davası olmadığını vurgulayan Dilipak, Mekke, Medine ve Kudüs özgür olmadıkça hiçbir Müslüman'ın kendini özgür hissedemeyeceği ifade etti. Abdurrahman Dilipak, konuşmasında Filistin için kan akıtma değil ter akıtma ve okuma zamanı olduğunu dile getirdi.

Grup Yürüyüş’ün küçük bir konser verdiği eylemde çocuklarda temsili olarak Filistin’in kurtarılmasını canlandırdı. Sık sık tekbir getiren eylemciler ‘Kudüs bizim canımız feda olsun kanımız’, ‘Bebek katili İsrail’ ve ‘Kahrolsun İsrail’ yazılı dövizler taşıyıp slogan attı. 'Kudüse'e Küresel Yürüyüş' eyleminin İstanbul'un yanısıra aynı anda dünyanın bir çok yerinde de yapıldığı belirtildi. Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.
CİHAN

Kudüs için yürüdüler

Kudüs için yürüdüler

Kudüs için yürüdüler

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.