1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kültür Başkentliği'nde Bölgesel İşbirliği
Kültür Başkentliğinde Bölgesel İşbirliği

Kültür Başkentliği'nde Bölgesel İşbirliği

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, 2013 yılında Nevruz dönemi ile beraber başlatacakları Türk Dünyası Kültür Başkenti programlarını, Eskişehir’in komşu illeri ile birlikte işbirliği içerisinde yapacaklarını söyledi.

A+A-

Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir, 2013 yılında Nevruz dönemi ile beraber başlatacakları Türk Dünyası Kültür Başkenti programlarını, Eskişehir’in komşu illeri ile birlikte işbirliği içerisinde yapacaklarını söyledi. Koçdemir, “7-8 bin kilometreden heyetler ve kültür sanat ekipleri buraya gelecek. Sadece Eskişehir’de bir iki konser verip gitmeleri, o zahmetlerine, çektikleri meşakkate değmez, yazık olur. Onun için biz bilhassa Bilecik, Kütahya, Afyon ve Bursa ile beraber çalışıyoruz.” dedi.

Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmaları kapsamında, TRT AVAZ kanalında yayınlanan 'Oba Gündemi' isimli programa konuk olan Vali Kadir Koçdemir, Eskişehir’in 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti seçilmesi ve yürütülen çalışmalarla ilgili soruları cevapladı. Programların, Nevruz dönemi ve sonrasında yoğunlaşacağını kaydeden Koçdemir, etkinliklerde Eskişehir’in konaklama imkânlarının yeterli olup olmadığı yönündeki soruya, şu karşılığı verdi: “Eskişehir’de bizim 5 yıldızlı bir tane otelimiz, bir tane de inşaatı devam eden otelimiz var. Bunun dışında 4 yıldızlı otelimiz ve kamu kurumlarına ait konaklama tesislerimiz var. Öğrenci kentiyiz ve hedef kitlemizin 8-18 yaş grubu olduğu düşünüldüğünde, bu yaş grubundaki misafirlerimizi ağırlayabileceğimiz Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yerlerimiz var."

"PROGRAMLAR DÖRT ŞEHİR İLE KOORDİNASYON İÇİNDE OLACAK"

Kültür Başkenti bünyesinde yapılacak programları, ilin etrafındaki vilayetlerle beraber omuzlamak istediklerini kaydeden Vali Koçdemir, “Bu, birkaç bakımdan çok faydalı olacaktır. Çünkü 4-5 bin kilometreden, 7-8 bin kilometreden heyetler ve kültür sanat ekipleri buraya gelecek. Sadece Eskişehir’de bir iki konser verip gitmeleri, o zahmetlerine, çektikleri meşakkate değmez, yazık olur. Onun için biz bilhassa Bilecik, Kütahya, Afyon ve Bursa ile beraber çalışıyoruz. Bizde bir konser vermişlerse, ertesi gün de Bilecik veya Kütahya’da bir konser vermelerini istiyoruz. Konaklama imkânları bizim kapasitemizi aşarsa, programların günlerini buna göre ayarlayıp bu vilayetlerle birlikte yapalım diyoruz.” ifadelerini kullandı.

Türk Dünyası ile birlikte Eskişehirlilere 2013 yılında Kültür Başkentliği sürecini el ele ve birlik içinde hayata geçirme çağrısında bulunan Vali Koçdemir, yakalanan fırsatın iyi değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı. “Ne kadar büyüksek, ne kadar iri olursak, çocuklarımıza ve torunlarımıza kendilerini daha iyi ortaya koyabilecekleri, kavgadan, bugün çektikleri pek çok sıkıntıdan uzakta, hem kendi toplumlarına hem dünyaya yapabilecekleri katkıyı azamiye çıkarabilecekleri bir dünya bırakmış oluruz.” diyen Koçdemir, bunun yolunun tanış olmaktan, kültür mirasını devralmaktan geçtiğini, bu kültür miraslarını daha da zenginleştirip çeşitlendirmenin önemli olduğunu söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.