1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kültür Elçilerine Sertifika
Kültür Elçilerine Sertifika

Kültür Elçilerine Sertifika

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın öncülüğünde, Osmangazi Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Birlik Vakfı’nın koordinasyonunda, Uluslararası Öğrenciler Akademisi Akademik ve Mesleki Eğitim Programı’nı ba.

A+A-

Başbakanlık Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı’nın öncülüğünde, Osmangazi Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Birlik Vakfı’nın koordinasyonunda, Uluslararası Öğrenciler Akademisi Akademik ve Mesleki Eğitim Programı’nı başarıyla tamamlayan öğrencilere, sertifikaları törenle verildi.

Türkiye’de lisans eğitimi alan yabancı öğrencilere yönelik, İstanbul, İzmir, Ankara, Sakarya ve Bursa’da bu yıl ilk kez düzenlenen Akademik ve Mesleki Eğitim Programı'na katılan öğrenciler için sertifika töreni düzenlendi. 12 Nisan-15 Haziran tarihleri arasında Osmangazi Belediyesi, Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şubesi ve Birlik Vakfı’nın destekleriyle Bursa’da düzenlenen Uluslararası Öğrenciler Akademik ve Mesleki Eğitim programına 33 farklı ülkeden 120 öğrenci katıldı. İnsan hakları ve demokrasi, uluslararası ilişkiler, siyaset bilimi, dil, düşünce ve felsefe, medeniyet, insan ve şehir gibi 12 farklı branşta, Türkiye’nin önde gelen isimleri arasında yer alan 36 bilim adamı ve sanatçı tarafından verilen eğitimleri başarıyla tamamlayan öğrenciler, Seyyid Usul Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu.

Sertifika törenine katılan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, yaptığı konuşmada, kendisinin de 30 yıl önce eğitim için Türkiye’ye gelip, eğitim hayatının ardından hayatını Bursa’da sürdürdüğünü söyledi. Dündar, "Şu an 37 yıl öncesini, üniversite eğitimi aldığım günleri yaşar gibiyim." dedi.

Bu yıl ilk kez uygulanan eğitim programının, dünyada yayılmacı bir politika uygulamak amacıyla düzenlemediğini ifade eden Dündar, şöyle konuştu: "Bu eğitim programının asıl hedefi, barış ve kardeşlik duyguları içerisinde, eşit şartlarda yaşama politikası geliştirmek. Bu, hem devlet, hem de birey olarak bizim felsefemiz. Sizler de, eğitimlerinizin ardından gittiğiniz yerlerde birlik ve beraberlik duyguları içerisinde, kardeşçe yaşamak felsefesi ile hareket etmelisiniz. Yıllar önce Türkiye’ye gelerek eğitim hayatını tamamlamış bir ağabeyiniz olarak ben, bu gün bu duygu ve düşüncelerle bu kentte yöneticilik yapıyorum. Sizlerden de bu duygu ve düşünce ile hareket etmenizi istiyorum."

Türkiye’nin geniş bir coğrafyaya hükmettiğini, bu nedenle, akrabalık ve kültür bağlarının da çok geniş bir alanı kapsadığını belirten Dündar, "Burada aldığınız eğitim ve edindiğiniz tecrübelerle, gittiğiniz yerlerde dostluk, kardeşlik ve eşit şartlarda yaşama felsefesini yayarsınız." diye konuştu.

Öğrenciler adına, söz alan Makedonya’dan Enes İdrisi ise kendilerini birer kültür elçisi olarak gördüklerini belirterek, bu imkânı sağlayanlara çok teşekkür etti. Organizasyona katkı koyan Türkiye Yazarlar Birliği Bursa Şube Başkanı Mustafa Baki Efe de 3 aylık eğitim yolculuğuna, dünyanın farklı coğrafyalarından gelerek katılan öğrencilerin ortak özelliğinin, aynı insani değerlere sahip olmaları olduğunu söyledi. Efe, "Bizim dünyaya söyleyeceğimiz bir şeyler var. Savaş, şiddet, kin ve öfkenin değil, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya için çalışalım. İnsanların bir birinden uzaklaşan değil, birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşçe yaşadığı bir dünya olsun istiyoruz. Bunun için de gönül dilimizi konuşturalım istiyorum." dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Başkan Mustafa Dündar, Uluslararası Öğrenciler Akademisi Akademik ve Mesleki Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan öğrencilere tek tek sertifikalarını verdi.

CİHAN

Kültür elçilerine sertifika

Kültür elçilerine sertifika

Kültür elçilerine sertifika

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.