1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kültür Ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na Vefa
Kültür Ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na Vefa

Kültür Ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na Vefa

Sivas’a yeni bir kültür merkezi yapılacak. Adının Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olması beklenen kültür merkezi en son teknoloji düşünülerek yapılacak.

A+A-

Sivas’a yeni bir kültür merkezi yapılacak. Adının Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olması beklenen kültür merkezi en son teknoloji düşünülerek yapılacak. Projeyi Ordu ve Şanlıurfa kültür merkezlerinin de projelerini hazırlayan Volkan Uzun çizdi. Kültür merkezinin eylül ayında temelinin atılacağı, 2014 sonunda ise açılmasının planlandığı belirtildi. Kültür merkezi bittiğinde tiyatro ve THM korosu yeni binaya taşınacak, eski bina ise sosyal faaliyetler için vatandaşların hizmetine açılacak.

Vali Zübeyir Kemelek, Sivas’ta mevcut kültür merkezlerinin yetmediğini, yeni bir kültür merkezine ihtiyaç olduğunu söyledi. Merkezin son teknoloji, düşünülerek yapılacağını söyleyen Kemelek, 9 bin 60 m2 alanda otopark, bodrum, zemin ve 2 de normal kat olmak üzere 5 kattan oluşacağını anlattı. Vali Kemelek, Valilikte konuyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Kültür merkezinde 745 kişilik konferans salonu ile birlikte diğer birimlerin yer aldığını kaydeden Vali Kemelek, statik ve mimari projelerle ilgili çalışmaların devam ettiğini çok kısa sürede ihaleye çıkılacağını dile getirdi. Yeni kültür merkezinin Atatürk Kültür Merkezi yanındaki arazide TSO’nun karşısında yapılacağını açıklayan Zübeyir Kemelek, bir an önce vatandaşların hizmetine girmesi için gayret göstereceklerini vurgulayarak, şu an 6 milyon TL ödeneğin hazır olduğunu, kaynak konusunda bir sıkıntıları bulunmadığı kaydetti.

ADI MUHSİN YAZICIOĞLU KÜLTÜR MERKEZİ OLACAK

Vali Zübeyir Kemelek, kültür merkezinin isminin ise proje sahibi olan Kültür ve Turizm Bakanlığının bileceği bir iş olduğunu söyledi. Ancak Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz daha önce adının Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi olacağını açıklamıştı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan ise kültür merkezinin Selçuklu ve Osmanlı mimarisini yansıtan bir görüntüsünün olacağını söyledi. Bir ay içerisinde statik, mekanik, elektrik, projeler hazırlanacağını anlatan Ayhan, hedeflerinin eylül ayında temel atmak olduğunu ifade etti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Kadir Pürlü ise proje hazırlanırken, Devlet Tiyatrosu ile Devlet Opera ve Balesi’ne danışılarak tüm alt birimlerin hazırlandığını ve modern bir Kültür Merkezi olacağını söyledi. Kadir Pürlü, aynı zamanda resim ve el sanatları sergilerinin de açılabilmesi için galerilerinde merkezde yer aldığını dile getirerek, bittiğinde tiyatro ve THM korosunun yeni binaya taşınacağını, eski binanın da sosyal faaliyetler için vatandaşların hizmetine sunulacağını ifade etti. CİHAN

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na vefa

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na vefa

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na vefa

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan Yazıcıoğlu’na vefa

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.