1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kumlu Emniyeti'nden Suriyelilere Yardım
Kumlu Emniyetinden Suriyelilere Yardım

Kumlu Emniyeti'nden Suriyelilere Yardım

Hatay'ın Kumlu ilçesi Emniyet Amirliği, Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı ülkelerini terk edip Kumlu’ya sığınan Suriyeli ailelere yardım eli uzattı.

A+A-

Hatay'ın Kumlu ilçesi Emniyet Amirliği, Suriye’de yaşanan olaylardan dolayı ülkelerini terk edip Kumlu’ya sığınan Suriyeli ailelere yardım eli uzattı. İlçe Emniyet Amirliğinde görevli bir komiser ve 31 polis memurunun koordineli olarak başlattığı kampanya çerçevesinde, ilçe merkezinde bulunan 492 Suriyeliye yardım dağıtıldı.

Gönüllülük esasına dayanan kampanyanın, duyarlı vatandaşlara ve diğer kurumlara örnek olması temennisiyle böyle bir girişimde bulunduklarını ifade eden İlçe Emniyet Amiri Komiser Harun Altaş, çeşitli giyim eşyası ve battaniyelerden oluşan çok sayıdaki yardım paketini, ilçenin değişik mahallelerinde oturan Suriyeli ailelere dağıttıklarını söyledi. İleriki günlerde de ‘gıda kampanyası’ düzenleyerek Suriyelilere destek olmak istediklerini kaydeden Altaş, kampanyaya destek veren tüm mesai arkadaşlarına teşekkür etti.

Suriyedeki çatışmalarda abisini kaybeden 8 çocuğu ve 8 yeğeniyle birlikte aynı evde kalan Yasin Vahit Urabi, kendilerine yapılan yardımdan ötürü mutlu olduklarını söyledi. Suriye’deki emniyet mensupları ile Türkiye’deki polis teşkilatının karşılaştırılmasının dahi yapılamayacağını aktaran Vahit, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti başta olmak üzere bizlere kapısını açan ve yardımda bulunan herkese teşekkür ederiz. Emniyet amirliğinin bizlere yardım yapması bizleri sevindirdiği kadar da şaşırttı.Çünkü Suriye’de polis halka eziyet ediyor ve son derece kötü davranıyor. Oysa burada polis evlerimize kadar gelip bizlere yardım yapıyor." dedi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.