1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kumluca’da Yaz Kur’an Kurslarına Kayıtlar Başladı
Kumluca’da Yaz Kur’an Kurslarına Kayıtlar Başladı

Kumluca’da Yaz Kur’an Kurslarına Kayıtlar Başladı

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaz Kur'an kursları başlıyor. Müftü Abdülmuttalip Peşe, kursların üç dönem halinde düzenleneceğini söyledi.

A+A-

Antalya'nın Kumluca ilçesinde yaz Kur'an kursları başlıyor. Müftü Abdülmuttalip Peşe, kursların üç dönem halinde düzenleneceğini söyledi.

        Yaz kurslarının, 23 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Peşe, her yaştan vatandaşın, yaz Kur’an kurslarında Kur’an eğitimi alabileceğini ifade etti. Peşe, "Yapılan kayıtların ardından 24 Haziran tarihinde ilk ders başlayacak. Eğitim seminerlerini alan bütün görevli arkadaşlarımız kurslarımızda görev yapacaklar. Diyanet İşleri Başkanlığı, yaz kurslarında okutulmak üzere özel müfredatı olan 'Yaz Kur-an Kursları' kitabı hazırlamış durumda. Bu sene de başkanlığın hazırlamış olduğu kitaplar takip edilecek. Öğrencilerimizin yaz kurslarına katılabilmeleri için en yakın cami veya kuran kursuna müracaat etmeleri yeterli olacak.” dedi.

        Çocukların din, ahlak ve Kur-an eğitimlerini almaları için yaz kurslarının iyi bir fırsat olduğuna değinen Peşe, çocukların din eğitimlerinin her şeyden önemli olduğunu, öğrenci velilerinin bu konuda daha da duyarlı olmalarını istedi.

        Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanlığı bünyesinde gerçekleşecek yaz Kur’an kurslarına kayıt için yaş ve okul şartı aranmayacağına değinen Peşe, her yaştan vatandaşın, kurslarda Kur’an eğitimi alabileceğini belirtti.

        Kur’an eğitiminin yanı sıra temel dini bilgiler, siyer ve ahlak derslerinin de yer alacağı kurslarda, 'Dinimi Öğreniyorum' seti ve Kur’an öğrenme CD’lerinin ücretsiz olarak öğrencilere dağıtılacağını belirten Peşe, kurs süresince ilçe spor müdürlüğü işbirliği içerisinde öğrencilerin çeşitli alanlarda spor yapmalarına da imkan sağlayacaklarını ifade etti. Peşe, Halk Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle de öğrencilere çeşitli konularda kurslar verilebileceğini belirtti.
Peşe kursa katılacak olan tüm öğrencilere başarılar dilediğini söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.