1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kur'an Kursları Kapılarını Çocuklara Açtı
Kuran Kursları Kapılarını Çocuklara Açtı

Kur'an Kursları Kapılarını Çocuklara Açtı

Diyanet İşleri Başkanlığı idaresinde yürütülen yaz Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı.

A+A-

Diyanet İşleri Başkanlığı idaresinde yürütülen yaz Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı. Kayıt yaptıran çocuklar camilerde bir araya gelerek kaynaştı.
Selçuk Hatun Camii’ndeki öğrenciler de kursun ilk günüde Kelime-i Tevhid'i öğrendi.

Selçuk Hatun Camii'ndeki öğrenciler önce birbirleriyle tanıştı. Hocalarından Kelime-i Tevhid'i öğrenen öğrencilerin oldukça mutlu olduğu gözlendi. Öğrencilere görecekleri dersler konusunda bilgi veren İmam İbrahim Tunç şunları söyledi: “Başkanlığımız bu sene videolar hazırladı. Bu yıl sloganımız ‘Gel bu yaz, Kur'an’ı gönlüne yaz.’ oldu. Bizim camimizde bu yıl 400 civarı öğrencimiz var. Onlara temel dini bilgileri öğreteceğiz. Namaz kılmayı öğreteceğiz. Kur'an ahlakını öğretmeye çalışacağız. İlk gün olmasına rağmen bugün 400 civarı öğrencimiz geldi. Çok memnunuz. Diyanet İşleri Başkanlığımızın özverili bir çalışması var. Bu yıl bütün dokümanları ücretsiz olarak veriliyor. Eğitimin temel 4 noktamız vardır. Bu işin önemli kısmı talebinin hevesi gerekli. Bunun için onlara hediyeler veriyoruz. Talebenin hevesi, hocanın nefesi, annenin ketesi, babanın kesesi lazım. Babalardan çocuklarına hediyeler bekliyoruz. Hocalarımızda heveslidir. Hepsi eğitim aldılar. Kur'an kursu öncesi eğitimler için özel eğitim aldılar.”

Bir diğer Kur'an öğreticisi Zeliha Horasan ise çocukları sıkmadan dini bilgileri öğretmeye çalışacaklarını söyledi. Horasan, sözlerine şöyle devam etti: “ İlk önce buraya öğrencilerimiz Kur'an kerim ve onun manasını öğrenmeye geliyorlar. Bunun yanı sıra bir Müslümana lazım olan dini bilgilerimizi öğretmeye çalışacağız. Sınıfımızda akıllı tahtamız var. Posterlerimizden yararlanıyoruz. Projektörlerimiz ile Kur'an-ı Kerim cüzlerimizi tahtada göstererek daha iyi bir çalışma sistemi oluşturuyoruz. 9 hafta süren bu kurslarımızda öğrencilerimizi sıkmadan yormadan öğretmeye çalışıyoruz. Çocuklarımızı eğlendirerek öğretmeye çalışıyoruz.”

Yaz tatilini Kur'an kursuna gelerek değerlendirdiğini söyleyen öğrenci Muhammet Ali Çakmak, " Buraya ilk gelişim. İnşallah çok mutlu bir şekilde burada zamanımı geçireceğim. Burada çok güzel bilgiler öğreneceğimizi düşünüyorum." dedi.


CİHAN

Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı

Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı

Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı

Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı

Kur'an kursları kapılarını çocuklara açtı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.