1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar
Kurtulmuştan flaş açıklamalar

Kurtulmuş'tan flaş açıklamalar

Bakanlar Kurulu Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında toplandı. Toplantının ardından, AK Parti Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklamalarda bulundu.

A+A-

TBMM'de dün güvenoyu alan 65. Hükümet, ikinci Bakanlar Kurulu toplantısını bugün Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirdi. Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş açıklama yaptı.

Kurtulmuş'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:

 Operasyonların tamamlandığı yerlerle ilgili sunumlar yapıldı ve burada ortaya çıkan tahribat masaya yatırıldı. İmar ve inşa faaliyetlerinin yeniden planlandığı bir aşamadayız. Beş ilçemizde toplan yıkılan bina sayısı 6 bin 325'dir. Burada toplam maliyet 855 milyon civarındadır. Vatandaşlarımızın da rızasını alarak yenide imar ve inşa faaliyetleri yapılacaktır.

VİZE MUAFİYETİ

Türkiye'nin bu ciddiyeti ve meseleye sağlam bir iradeyle yaklaşmasının hiçbir şekilde istismar edilmemesini temenni ederiz. Bir mızıkçı anlayış içerisinde Türkiye'nin vize serbestisine yaklaştığı noktalarda, bu meseleyi geri bıraktırma, bu meseleyi tehir etmek için Avrupa'dan bazı siyasetçilerin içine girmiş olduğu tavırları, davranışları anlamadığımızı, bu söz ve tavırları uygun bulmadığımızı da ifade etmek isterim."

PARALEL YAPILANMA

Bundan sonra paralel yapılanma ile mücadele terörle mücadele çerçevesinde düşünülecektir.

RUSYA

Ne TürkiyeRusya'yı ne de Rusya Türkiye'yi gözden çıkarabilir.

Bu uçağın düşürülmesi kasten yapılmamıştır. O bölgedeki sıcak ortamdan o günkü şartlar nedeniyel ortaya çıkmıştır.

TURİZM

64. Hükmet ve 65. Hükümet aynı hükümettir. Turizmle ilgili ortaya koyduğumuz eylem planları devam edecektir. Sektörden gelen talepler doğultusunda gerçekleşecektir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.