1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kuruyemiş devi satılıyor!
Kuruyemiş devi satılıyor!

Kuruyemiş devi satılıyor!

Kuruyemiş üreticisi Peyman Gıda`nın tamamının özel sermaye fonu Bridgepoint`e 110 milyon dolara satışı için anlaşıldı.

A+A-

Konu hakkında iki kaynağın verdiği bilgiye göre; kuruyemiş üreticisi Peyman Gıda'nın tamamının özel sermaye fonu Bridgepoint'e 110 milyon dolara satışı için anlaşıldı.

Reuters'ın haberine göre bir kaynak, satış bedelinin 110 milyon dolar civarında olacağını söylerken, bir diğer kaynak, "Alım satım anlaşması imzalandı, kapanış Haziran başında olabilir" diye konuştu.

SABANCI 2008'DE ALMIŞTI!

1995'te üç Eskişehirli firma tarafından kurulan Peyman, 2000'de ilk yatırımını yaptı. 2007'de Eskişehir'de 49 bin metrekarelik alanda bir tesis yapan Peyman, 2008'de Esas Holding ile ortaklık kararı aldı. Nisan ayında şirketin yüzde 30'u Sabancı ailesine ait Esas Holding'e satıldı. Satış işleminin Rekabet Kurulu'nun onayını da alması gerekiyor.

CİROSU 300 MİLYON TL

DorLeo, Nutzz gibi markaları da bulunan Peyman'ı geçtiğimiz aylarda vitrine çıkardıklarını söyleyen Esas Holding'in Gıda Grubu Başkanı Babür Çelebi'nin verdiği bilgilere göre 7 yıl önce alınan Peyman, bu sürede 6 kattan fazla büyüdü. Şirketin geçen yıl cirosu ise 300 milyon lirayı aştı. Şirket, Japonya, Rusya gibi ülkelere de ihracat yaparken, dış satış toplam cironun yüzde 10'unu oluşturuyor. Sabancı ailesi, Peyman'ın yüzde 30'unu 11 milyon dolara satın almıştı. Peyman'ı satın almaya hazırlanan Bridgepoint ise 12 milyar euroluk bir fonu yönetiyor. Bünyesinde Pegasus Havayolları, Airberlin, Medline, Ayakkabı Dünyası gibi markaları barındıran Esas Holding, 2014'te en büyük yatırımlarından birine imza attı ve özel sermaye fonu Actera ile UN Ro-Ro'yu ABD'li KKR'den satın aldı. Geçtiğimiz günlerde Esas Holding'in ortağı olduğu Mars Cinema Group'u da Güney Koreli CJ CGV adlı şirket 800 milyon dolara bünyesine kattı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.