1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kuşadalı Hanımlar Su Kabaklarını Turistik Eşyaya Dönüştürüyor
Kuşadalı Hanımlar Su Kabaklarını Turistik Eşyaya Dönüştürüyor

Kuşadalı Hanımlar Su Kabaklarını Turistik Eşyaya Dönüştürüyor

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün el sanatı kurslarına devam eden hanımların su kabaklarından yaptığı el emeği göz nuru ürünler, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor.

A+A-

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Halk Eğitim Müdürlüğü'nün el sanatı kurslarına devam eden hanımların su kabaklarından yaptığı el emeği göz nuru ürünler, yerli ve yabancı turistler tarafından büyük ilgi görüyor. Kurslar, Kuşadası Esnaf ve Sanatkarlar Odası öncülüğünde kurulan S.S. Kuşadası Kirazlı Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi bünyesinde yürütülüyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Kooparatif Başkanı Halit Şakar, “Kurslara gelen ev hanımlarının yaptığı su kabağından abajur, çeşitli ev ve süs eşyaları, pazarlanarak aile bütçelerine katkı sağlamaktadır.” dedi. Su kabaklarını turistik amaçla kullandıklarını belirten Şakar, "Bu kooperatifi kurarak, bünyesinde el sanatlarını geliştirdik. Su kabaklarından abajur yapıyoruz. Küçük olanların üzerine de ressamlar ve resme hevesli bayanlar resim çiziyor. Yaptıkları karşılığında ücret alıyorlar. Ayrıca Kuşadası’nın reklamı da oluyor.” şeklinde konuştu. Ev hanımları da üretici olmak ve yaşamın stresinden uzaklaşmak için kursa katıldıklarını, aynı zamanda aile bütçelerine de katkı sağladıklarını söyledi. CİHAN

Kuşadalı hanımlar su kabaklarını turistik eşyaya dönüştürüyor

Kuşadalı hanımlar su kabaklarını turistik eşyaya dönüştürüyor

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.