1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Kütahya'da Türkçe Coşkusu
Kütahyada Türkçe Coşkusu

Kütahya'da Türkçe Coşkusu

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kütahya etkinliği, binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

A+A-

10. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları Kütahya etkinliği, binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti.

Mali, Arnavutluk, Ukrayna, Nahçivan, Kosava, Azerbaycan, Mısır, ABD, Fransa, Tacikistan gibi 26 farklı ülkeden gelen 65 öğrenci, Kütahya'daki Türkçe Olimpiyatları Şöleni'nde sahne aldı.

Sunuculuğunu Ertem Şener'in yaptığı gecede değişik ülkelerden gelen öğrenciler; şarkılar, şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri sundu.

Vali Kenan Çiftçi, Kütahya'da ilk kez böyle bir etkinlin gerçekleştiğinin altını çizerek mutluluklarını dile getirdiği konuşmasına şöyle devam etti: "Güzel Türkçemizi, insanımızın güzelliğini, dünyanın 135 ülkesine taşıyan bu güzel insanlara teşekkür ederim. Bunlar para ile pul ile emir ile yapılacak işler değil; bu işler, bu başarılar sadece Allah rızası için yapılabilir. Emeği geçen herkese teşekkür ederim."

Belediye Başkanı Mustafa İça ise, Türkçe Olimpiyatları'nı yıllardır izlediğini, dünyanın 135 ülkesinde Türkçe'yi öğrenen öğrencilerin Kütahya'ya geldiğini belirtti.

Konuşmaların ardından gecenin sponsorlarına plaket takdim edildi. Kütahya'daki etkinlik, havai fişek gösterilerinin ardından 'Yeni Bir Dünya' isimli şarkının söylenmesi ile sona erdi.

Kütahya'daki Türkçe Şöleni'ne Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kütahya Milletvekili Prof. Dr. İdris Bal, Hasan Fehmi Kinay, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Belediye Başkanı Mustafa İça, Hava Er Eğitim Tugay Komutanı ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, İl Müftüsü Mustafa Üskülüğlü, Ağır Ceza Reisi Nuh Kalkan'ın yanısıra daire müdürleri ile 60 bin Kütahyalı vatandaş katıldı. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.