1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. Kutsal emanetlere ziyaretçi akını...
Kutsal emanetlere ziyaretçi akını...

Kutsal emanetlere ziyaretçi akını...

Hazreti Muhammed’in vasiyeti üzerine Veysel Karani’ye bırakılan önemli kutsal emanetlerden biri olan “Hırka-i Şerif” ramazan ayının ilk cuma günü ziyarete açıldı.

A+A-

İstanbul Fatih'teki Hırka-i Şerif Camisi'nde bulunan Hırka-i Şerif ve Sakal-ı Şerif önceki gün "Ramazan ayının ilk cuma günü" ziyarete açıldı.

Hırka-i Şerif Camisi'nde 1851'den bu yana muhafaza edilen kutsal emanetlerin ziyarete açılışı, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Veysel Karani'nin 58'inci kuşak torunu Gülay Köprülü, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Köprülü "Burada olmak çok büyük bir mutluluk. Bana huzur veriyor. Bu görevi yerine getirdiğim için çok mutluyum" dedi.

SAKAL-I ŞERİF DE GÖRÜLEBİLİR!..

Açılışta İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran dua okudu. Vatandaşlar sırayla Hırka-i Şerif'i ziyaret etti. Kutsal emanetleri görmek için caminin kapılarında uzun kuyruklar oluştu. Gözyaşlarını tutamayan bazı ziyaretçiler "Tarif edilemez bir duygu. Allah herkese nasip etsin" dedi. Salavatı şerif eşliğinde ziyaret edilen cam kafesteki Hırka-i Şerif'in yanında Veysel Karani'nin takkesi, belkemeri ve Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerifi vardı. Kutsal emanetler, ramazan ayı boyunca ziyarete açık olacak. Hafta içi 10.00 ila 18.00, hafta sonu ise 09.00 ila 18.00 saatleri arasında görülebilir. Ziyaretler, arife günü ikindi namazı sonrasına kadar sürecek. Kadir Gecesi ise teravih namazı sonrası 03.30'a kadar ziyaret devam edecek. Hırka-i Şerif'i ziyaret etmek isteyen vatandaşlar, İETT'nin "Ramazan Hattı" otobüslerini kullanabilecek..

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.