1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 'Kuzey Irak’ta Türk Markalarına Güven Sonsuz, Bu Pazar Doğru Kullanılmalı'
Kuzey Irak’ta Türk Markalarına Güven Sonsuz, Bu Pazar Doğru Kullanılmalı

'Kuzey Irak’ta Türk Markalarına Güven Sonsuz, Bu Pazar Doğru Kullanılmalı'

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kuzey Irak’ta iğneden ipliğe Türk markalarına sonsuz bir güven olduğunu belirterek, “Bu pazarın doğru kullanılması ve geliştirilmesi gerekiyor.

A+A-

AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, Kuzey Irak’ta iğneden ipliğe Türk markalarına sonsuz bir güven olduğunu belirterek, “Bu pazarın doğru kullanılması ve geliştirilmesi gerekiyor.” dedi.

Erdoğan, bir grup sanayici ve iş adamıyla çeşitli incelemeler ve açılışlara katılmak üzere Kuzey Irak’a gitti. Erbil kentinde açılan 2.Furnekpo Mobilya Fuarı’nı da gezen Erdoğan, Irak’ın Gaziantep için olduğu kadar Türkiye için de en büyük pazarlardan birisi olduğunu vurguladı. Buradaki yatırımların arttırılması ve iş adamlarının Irak’a yatırım yapmasının bölge kalkınmasına ve istihdamın arttırılmasına katkı sağlayacağını aktaran Erdoğan, Türkiye’nin ekonomik alandaki güçlenmesinin de artacağını ifade etti.

Kuzey Irak’ın bütün ihtiyaçlarının Türkiye’den karşılandığını dile getiren Erdoğan, “Erbil ve diğer şehirlerde yaptığımız incelemeler ve yetkililerle sağladığımız görüşmelerde Irak’ın bizim için önemini bir kez daha anlamış olduk. Bölgeye yapılan ihracatın en büyük payı Türkiye’ye ait. Türkiye’den akla gelebilecek her sektörle ilgili büyük talep var. İğneden ipliğe burada Türk markalarına güven sonsuz. Bu pazarın doğru kullanılması ve geliştirilmesi gerekiyor. Birçok büyük devlet yatırımının Türk iş adamları tarafından alındığını ve özellikle inşaat sektöründe önemli gelişmelin meydana geldiği Kuzey Irak önemli bir pazardır. Fuarda yaptığımız incelemelerde gördük ki katılımcıların tamama yakını Türkiye’den gelen markalar. Fuarda 3 Gaziantep firmasını da gördük. Katılımcılar önemli iş bağlantıları olduğunu ifade etti. Bu tür fuarlara katılmak Türk sanayi sektörü için önemli. Birçok sektörde pazar arayışını sürdüren sanayici ve iş adamlarımız için uluslararası fuarlar dünya ticaret piyasalarında yeni pazarların bulunması için büyük önem taşıyor. 2.Furnekpo Mobilya Fuarı’nın bu sektörle ilgili önemli iş bağlantılarını sağladığını ifade eden katılımcılar önümüzdeki dönemlerde bu bölgeye sektörle ilgili daha çok ihracat yapılacağının habercisi. Irak’ta bulunduğumuz süre içerisinde birçok açılışa katılacak ve bu bölgeye yatırım yapan Türk sanayici ve iş adamlarımızla çeşitli temaslarda bulunacağız.” diye konuştu.

CİHAN

'Kuzey Irak’ta Türk markalarına güven sonsuz, bu pazar doğru kullanılmalı'

'Kuzey Irak’ta Türk markalarına güven sonsuz, bu pazar doğru kullanılmalı'

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.