1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Kuzey Irak'tan 7'nci tanker de gitti
Kuzey Iraktan 7nci tanker de gitti

Kuzey Irak'tan 7'nci tanker de gitti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kuzey Irak'tan Türkiye'ye 7.8 milyon varillik petrol sevkıyatı yapıldığını, yüklenen yedinci tankerin de uluslararası pazarlara yönlendirildiğini bildirdi.

A+A-

Yıldız, "Türkiye'den 6.5 milyon varillik sevkıyat yapıldı. Borulamayla ilgili bazı çalışmalar yapıldığı için bugün itibarıyla sevkıyat söz konusu değil" dedi. Ham petrol fiyatları düşünüldüğünde düşüş varmış gibi görünse de döviz fiyatlarındaki yükselişin enerji maliyetlerini henüz istenildiği oranda düşürmediğini dile getiren Yıldız, bazı kalemlerde alınan fiyatlardan daha düşük satılan mallar olduğunu belirtti. Yıldız, sektör olarak hem ham petrol fiyatlarının hem de döviz kurunun düşmesini beklediklerini kaydetti. 

İRAN'DAN TEKLİF YOK 
Bakan Yıldız, İran'dan alınan doğalgaz konusundaki soruları yanıtlarken, nisan ve temmuz ayında görüşmeler yapıldığını, tahkim süreciyle ilgili duruşmaların gerçekleştirildiğini ve eylül ayında yapılacak duruşmayla sürecin sonuna gelindiğini söyledi. Yıldız, "Şu ana kadar İran'dan fiyat indirimiyle alakalı somut teklif yok" dedi. 

TAHKİM GERİYE DÖNÜK
Yıldız, "Basınçla, borulamayla alakalı önemli bir çalışma var ama bu ileriye dönük. Tahkimdeki konu ise geriye dönük eksik teslimatları kapsıyor. Bunlar birbirinden bağımsız" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.