1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuzey Kuşak Yolu'nda Dolgu Çalışması Yapılıyor
Kuzey Kuşak Yolunda Dolgu Çalışması Yapılıyor

Kuzey Kuşak Yolu'nda Dolgu Çalışması Yapılıyor

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu'ndaki çalışmaları inceledi. Kuşak Yolu'nun Şehir Mezarlığı ile Çarmuzu Mahallesi arasındaki böl...

A+A-

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kuzey Kuşak Yolu'ndaki çalışmaları inceledi. Kuşak Yolu'nun Şehir Mezarlığı ile Çarmuzu Mahallesi arasındaki bölümünde sürdürülen dolgu çalışmaları sırasında yer yer 7 katlı bina yüksekliğinde dolgu yapıldığını ifade eden Çakır, 550 metrelik mesafede 500 bin metreküp dolgu uygulandığını söyledi.

Çalışmanın Malatya için önemli olduğunu vurgulayan Çakır, "Bu yolumuzun 7 bin 800 metresi açılmış olup, Çarmuzu Kayalık mevkiine doğru yol açma çalışmaları devam etmektedir. Şehir Mezarlığı'ndan sonraki kısımda sürdürülen çalışmalar doğrultusunda 550 metrelik mesafede 500 bin metreküp dolgu yapıldı. Yapılan dolgu çalışmalarına paralel olarak, istinat duvarı yapımı da yine büyük bir hızla sürdürülmektedir." diye konuştu.

Dolgu çalışmalarına paralel olarak bugüne kadar toplamda 29 bin metreküp taş duvar örüldüğünü kaydeden Çakır, Babuktu bölgesinde yapımı devam eden menfezin de 1 ay içerisinde bitirilmesinin planlandığını bildirdi.

Ayrıca Malatya Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamada, son bir ay içerisinde şehrin muhtelif yerlerine 807 metre kanalizasyon şebeke hattı döşendiği belirtildi.

Fahri Kayahan Bölgesi, Küçük Mustafa Paşa Mahallesi İpekçi Sokak, Karakavak Mahallesi Güngör Caddesi, Melekbaba Mahallesi muhtarlık binası önü ve Makromarket arkasındaki mahalleye kanalizasyon şebeke hattı konulduğu kaydedilen açıklamada, Göztepe ve Özalper Mahalleleri'nde de çalışmalara devam edildiği bildirildi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.