1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lara Koleji Veli Ve Öğretmenleri Güneydoğu’da Kardeşlik Bağı Kurdu
Lara Koleji Veli Ve Öğretmenleri Güneydoğu’da Kardeşlik Bağı Kurdu

Lara Koleji Veli Ve Öğretmenleri Güneydoğu’da Kardeşlik Bağı Kurdu

Nevşehir'de faaliyetlerini sürdüren Özel Nevşehir Lara Koleji, öğrenci velileri ve öğretmenlerine yönelik Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep illerini kapsayan bir gezi düzenledi.

A+A-

Nevşehir'de faaliyetlerini sürdüren Özel Nevşehir Lara Koleji, öğrenci velileri ve öğretmenlerine yönelik Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep illerini kapsayan bir gezi düzenledi. Bu illerde bulunan öğrenci velileri ve okul yöneticilerince karşılanan grup, ziyarette gönül bağları kurdu. Veliler gezdikleri yerlerde halkın arasına karışarak tanışma ve kaynaşma imkanı da yakaladı.

Özel Nevşehir Lara Koleji Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep illerini kapsayan bir gezi düzenledi. Mardin’de 70 çeşit ürünün olduğu yöresel bir kahvaltı ile başlayan gezi, 700 yıllık Kasimiye Medresesi’nin gezilmesi ile devam etti. Bölgedeki en önemli eserlerden olan Ulu Camii ziyaretinden sonra ünlü Mardin taş evleri de gezildi.

Daha sonra sırasıyla Zincirli Medresesi, Deyr-ül Zafer an Süryani Kilisesi Şeyh Çabuk Camii ve Kızıltepe (Koçhisar) Ulu Camii gezildi. Öğle yemeği ve ardından Abbara denilen tünellerle birbirine bağlı otantik dokusunu günümüze kadar koruyan Mardin sokaklarında geziye devam edildi. Veliler alışveriş için ayrılan zamanda gezinin hatırası adına bölgeyi hatırlatan hediyeler aldı.

Daha sonra gezinin ikinci durağı olan Şanlı Urfa’ya geçildi. Burada sırasıyla Hz İbrahim’in doğduğu mağara, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Halil’ür-Rahman ve Rızvâniye camileri, Urfa Kalesi, Rızvaniye Medresesi ve meşhur Bakırcılar Çarşısı gezildi. Akşam kendileri için özel hazırlanan sıra gecesinde bir araya gelen veliler doyasıya eğlendi. Sabah yapılan açık büfe kahvaltıdan sonra Harran’a giden veliler şifalı su, Hz. Eyyup‘ün (AS) çile çektiği mağarayı ziyaret etti. 5 bin yıllık dünyanın ilk üniversitesi olarak kabul edilen Harran Üniversitesi antik kalıntılarını da gezen veliler, konik çatılı toprak Harran evlerinde içecek ikramı ile karşılandı. Daha sonra Gaziantep’e geçen veliler burada dünyanın en büyük hayvanat bahçelerinden biri olan Doğal Hayatı Koruma alanı ve Hayvanat Bahçesi’ni de gezdi.
Gezi boyunca rehberlik hizmeti sayesinde gezdikleri yerler hakkında yerinde ve doğru bilgiler aldıklarını belirten veliler, geziden memnuniyetlerini bildirdi.
CİHAN

Lara Koleji veli ve öğretmenleri Güneydoğu’da kardeşlik bağı kurdu

Lara Koleji veli ve öğretmenleri Güneydoğu’da kardeşlik bağı kurdu

Lara Koleji veli ve öğretmenleri Güneydoğu’da kardeşlik bağı kurdu

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.