1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Lastikçilerde Kar Lastiği Kalmadı!
Lastikçilerde Kar Lastiği Kalmadı!

Lastikçilerde Kar Lastiği Kalmadı!

Tokat'ta, iki gündür etkisini artıra kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yolda kalan araçlara traktörler yardım ederken, yağan kar lastikçilerin ve zincir satanların yüzünü güldürdü.

A+A-

Tokat'ta, iki gündür etkisini artıra kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Yolda kalan araçlara traktörler yardım ederken, yağan kar lastikçilerin ve zincir satanların yüzünü güldürdü.

Tokatın Erbaa ilçesinde, özellikle sanayi esnafını olumsuz etkileyen kar, lastikçilerin ve zincir satanların yüzünü güldürdü. Etkili olan kar yağışı nedeniyle ilerleyemeyenler lastikçilere koştu. Lastik satan firmalar, ellerindeki stokları tamamıyla bitirdiklerini, otomobil lastiklerinin kalmadığını belirtiyor.

Zincir satışlarını da arttıran karlı hava esnafa yaradı. Sanayide lastik satışı yapan Savaş Şenel, kış aylarında lastik havalarının azlığı ve çokluğu yönünde yapılan açıklamaların bir çoğunun yanlış olduğunu ileri sürdü. Şenel, şunları ifade etti:

“Kış lastiği de araca belirlenen limitlerdeki hava ile kullanılmalıdır. Bir lastik için kış 7 derecede başlar. 7 derecenin altında yaz lastiğinin hamuru sertleşir ve etkinliğini kaybeder. 7 derecenin altında, her türlü zeminde kış lastiği, yaz lastiğine göre daha fazla güvenlik ve daha kısa frenleme mesafesi verir. Kış mevsiminde sürüş koşulları kuru, nemli, ıslak ve karlı gibi çok değişkendir. Fakat her zaman soğuk bir zemin üzerinde olmamaktadır. Kış lastiklerinde kullanılan hammadde kadar lastik sırt desen yapısı da çok önemlidir. Sırt deseni, kışın ıslak zemin koşullarının yanı sıra derin kar, erimiş kar ve buzlu zemin yol koşullarında da görev yapacağından, sırttaki kanal oranları, blok şekilleri ve hareketleri çok önemlidir. Bu tür çeşitli kış zeminleri üzerinde ideal yol tutuşu elde etmek için lastik sırt deseninde farklı ve hassas çalışma metotları gerekmektedir.”

Bu arada, yoldan çıkarak mahsur kalan bir TIR'ın yardımına traktör yetişti. Yoldan çıkan araç zincirle çekilerek kaldığı yerden çıkartıldı. Gün boyu etkili olan karda ilerlemek isteyenler zorlandı.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.