1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Liseli Kızlardan Kırsaldaki Kadınlara Güzellik Ve Saç Bakımı Kursu
Liseli Kızlardan Kırsaldaki Kadınlara Güzellik Ve Saç Bakımı Kursu

Liseli Kızlardan Kırsaldaki Kadınlara Güzellik Ve Saç Bakımı Kursu

Bursa Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı kırsal alanda yaşayan kadınlara meslek eğitim kursları ile mesleki...

A+A-

Bursa Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanı kırsal alanda yaşayan kadınlara meslek eğitim kursları ile mesleki beceriler kazandırmak adına ‘Güzellik ve Saç Bakımı’ projesi başlattı.

Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi tarafından hazırlanıp BEBKA tarafından kabul edilen 'Kadınların Toplumsal Cinsiyet Rollerinde Farklılaşma: İstihdama Etkin Geçiş' adlı projenin tanıtımı okul binasında gerçekleştirildi.

Tanıtım ve bilgilendirme toplantısına Yıldırım Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Gençel, BEBKA İzleme Değerlendirme Birim Başkanı Hakan Aksoy ve Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdürü Nur Teber katıldı.

Projede; daha önce hiçbir mesleki eğitim almamış, kırsal alanda yaşayan, ilkokul-ilköğretim mezunu kadınlar ile lise, meslek lisesi, üniversitelerin 2 yıllık fakültelerinden mezun olmuş 18-35 yaş aralığında bulunan işsiz kadınlar hedef alınıyor. Proje kapsamında, güzellik ve saç bakımı alanında kurslar vererek, mesleki beceri kazandırmak ve bu kursların sonunda kadınların istihdamını sağlamak amaçlanıyor.

Faik Çelik Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin Konferans Salonu’nda düzenlenen etkinlikle proje hakkında bilgi verildi. Proje hakkında bilgi veren Okul Müdürü Nur Teber, “Proje, özellikle kırsal alanda yaşayan kadınları iş gücü piyasasına dahil olmaya teşvik eden faaliyetler içeriyor.” dedi.

Proje kapsamında, kadınlardan seçilmiş kursiyerlere mesleki eğitim (güzellik ve saç bakımı alanında) kurslar verileceğini anlatan Teber, “Hedef grubun en az yüzde 50’si kısa vadede işletmelerde istihdam edilebilecek.” şeklinde konuştu.

Proje süresinin 12 ay olduğunu anlatan Nur Teber, “Bu proje ile kırsal alanda yaşayan kadınların sosyo-ekonomik hayata katılmaları ve toplumsal statülerin artırılması sağlanacak. Projede eğitim verilecek 60 kadın bir aileyi temsil edecek. Her bir kadının ailesi ve yakınları; Bursa’daki tüm halk, kadın ve insan hakları dernekleri, tüm diğer sivil toplum kuruluşları projenin nihai faydalanıcıları olacaktır.” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.