1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Londra’da Pkk Bombacılarına 19 Yıl Hapis
Londra’da Pkk Bombacılarına 19 Yıl Hapis

Londra’da Pkk Bombacılarına 19 Yıl Hapis

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Türk işyeri, gazete, cami ve derneklere molotof kokteyli saldırıları düzenleyen 3 kadın, toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

A+A-

İngiltere’nin başkenti Londra’daki Türk işyeri, gazete, cami ve derneklere molotof kokteyli saldırıları düzenleyen 3 kadın, toplam 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı!

Woolwhich Mahkemesi’nde 30 Mayıs’ta sonuçlanan davada, mahkeme saldırganların Kürt olmayan nüfusa yönelik saldırı düzenleme amacında oldukları ve PKK sempatizani şüphesi taşıdıklarını bildirdi. Geçtiğimiz yıl aralık ayında Londra’nın kuzeyinde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey ilçesindeki Türk işyerlerine saldırı düzenleyen Dilek Dağ (25), Altın Yadırgı (28) ve Dilan Eroğlu (20) çıkarıldıkları mahkemede toplam 19 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Yangına teşebbüs ve toplum güvenliğini tehlikeye atma suçlarından 4 Ocak'ta Thames Sulh Mahkemesi’nde yargılanmaya başlayan 3 kadından Dağ ve Yadırgı 6’şar yıl 8 ay, Eroğlu ise 6 yıl hapis cezası verildi.

Saldırganlar 28-30 Aralık 2011 tarihleri arasında Londra'daki Gümüşhaneli, Niğdeli ve Aksaraylıların bulunduğu kahvehanelere molotof kokteyli saldırı düzenlemiş ve maddi hasara yol açmışlardı.

Londra Metropolitan Polisi'ne bağlı terörizm ile mücadele ekipleri, Dağ, Yadırgı ve Eroğlu’yu sokak kamera kayıtlarından teşhis ederek 2 Ocak 2012’de tutuklamıştı.

ZAMAN GAZETESİ VE TÜRK CAMİLERİNE SALDIRI

Geçtiğimiz aralık ayında Zaman gazetesi Londra bürosu, Türklere ait kahvehanelerin yanı sıra İngiltere Kıbrıs Türk Dernekleri Konseyi, Valide Sultan ve Fatih Camisi’ne de yangın bombası atılmış, olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Bu saldırıların arkasında aşırı sağcı ‘İngiliz Savunma Ligi’nin (English Defence League-EDL) ya da terör örgütü PKK’nın bulunabileceği öne sürülmüştü.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.