1. HABERLER

  2. SAĞLIK-YAŞAM

  3. LÖSEV'in "İyilikler Tırı" Konya'da
LÖSEVin İyilikler Tırı Konyada

LÖSEV'in "İyilikler Tırı" Konya'da

Lösemili Çocuklar Vakfı'nın (LÖSEV) yardım dağıtan "İyilikler Tırı" Konya'ya geldi.

A+A-

Bir otelin önünde konuşlanan tırdaki, gıda, giyim, tekstil, kırtasiye, oyuncak, kuru gıda ve kırmızı et gibi yardım malzemeleri lösemili çocuklara ve ailelerine dağıtıldı.

LÖSEV Genel Koordinatör Yardımcısı Nurgül Çelebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İyilikler Tırı'nın 81 ili dolaşarak vakfa kayıtlı olan lösemili çocuklara yardım dağıttığını söyledi.

Çelebi, dün ve bugün Konya'da yardım malzemelerini dağıttıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Konya'da 2 gün boyunca gerçekleştirdiğimiz toplantılarda, kanserle ilgili bilinçlendirme çalışmaları, kanserin önlenebilir bir hastalık olduğunu anlattık. Sıkıntıları ve dertleri paylaşmak anlamında çok büyük bir aile olduk. Yönetim Kurulu Başkanımız Üstün Ezer de bu çalışmalara iştirak etti. Aileler, çocuklarıyla buraya gelerek tatlı bir tatil yapmış oldu, bilinçlendirme çalışmalarına katıldı. Niğde, Karaman, Aksaray, Afyonkarahisar'dan gelen yaklaşık 300 aileye yardımlarımızı dağıtıyoruz. Bunu da bağışçılarımız sayesinde yapabiliyoruz. Bu etkinliklerin devamını da gerçekleştireceğiz. Tırımız her yıl olduğu gibi il il dolaşıp yardımları iletmeye devam edecek. LÖSEV'e kayıtlı yaklaşık 21 bin aileye yardımlarımızı ulaştırmaya çalışıyoruz. Destek vermek isteyen vatandaşlarımız, herhangi bir bankanın, herhangi bir şubesinde havale ücreti ödemeden LÖSEV kurumsal hesabına bağışta bulunabilirler. Ayni yardımları da bağışlayabilirler."

Çelebi, tırın Konya'dan sonra Marmara oradan da Ege Bölgesi'ne gideceğini sözlerine ekledi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.