1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. LYS sınav soru ve cevapları açıklandı
LYS sınav soru ve cevapları açıklandı

LYS sınav soru ve cevapları açıklandı

Üniversiteye girişin ikinci ayağı olan LYS'nin 18 ve 19 Haziran’da yapılan LYS-4 (Sosyal Bilimler) ve LYS-1 (Matematik) testi soru ve cevapları yayınlandı.

A+A-

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM) yapılan Lisans Yerleştirme Sınavları'nın (LYS) dün tamamlandı. Dün gerçekleştirilen LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile bugün yapılan LYS-1 matematik sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı 14.00'de ÖSYM'nin internet sitesine konuldu.

ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni olmadan görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı uyarısını tekrarladı.

ÖSYM Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden alınan bilgiye göre, dün gerçekleştirilen LYS-4 sosyal bilimler sınavı ile bugün yapılan LYS-1 matematik sınavının temel soru kitapçığı ile cevap anahtarı 14.00'de ÖSYM'nin internet sitesine konuldu. ÖSYM, 2016-LYS'de kullanılan soruların Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olduğunu hatırlatarak, telif hakkı ÖSYM'ye ait soruların, kurumun yazılı izni olmadan görsel ve işitsel ortamda kullanılmayacağı uyarısını tekrarladı.

Eğitim sistemine verilen önem her geçen gün artarak çoğalmaktadır. Ülkemizde yapılan çeşitli alanlarda ki sınavlar öğrenciler daha iyi koşullar altında çalışabilmeleri için önemlidir. Artık iyi maaşlı ve de iyi çalışma saatlerine sahip bir iş bulabilmek ne yazık ki bir hayli zordur. Aynı zamanda kendi işleri için sahip olunan niteliklerde bir iş bulmak daha da zordur. Ülkemizde şuan da yapılan son araştırmalara göre de üniversite mezunlarının bile iş garantisi olmadığı için vatandaşlar bu iş garantilerini sağlamak için kendilerini geliştirmek için uğraşırlar. Aynı zamanda vatandaşların her biri bu alanda gerçekleştirilen işlemlerden yararlanabilmek için eğitimlerini çok iyi yapmaları gerekir. Her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen sınavlardan biri olan üniversite sınavlarına her yıl milyonlarca kişi başvuruda bulunmuştur. Yapılan bu başvurular sonucunda vatandaşlar gerekli olan eğitimi alabilmek belirli bir meslekte çalışabilmek için bu mesleğin gerekli olan eğitimini lisans ya da ön lisans olarak almaları gerekir. Lisans olarak eğitim alabilmemizi sağlayan bu sınavlar bizler izin önemlidir. Çünkü iyi bir üniversite iyi bir iş iyi bir maaş ile eşleştirildiği için vatandaşların bu sınava gösterdikleri önem oldukça fazladır.

Sizler de bu şekilde çeşitli alanlarda yapılan sınavlara katılım sağlayarak gerekli olan eğitimi alabilirsiniz. Aynı zamanda bu üniversite eğitimlerini alabilmek için vatandaşlar sınavlara zamanında başvuru yapmışlardır. Artık üniversite sınavları iki oturum şeklinde düzenlenir. İlk oturumu mart ayında düzenlenen Yüksek Öğretime Geçiş sınavıdır. Bu sınavda belirli bir baraj puanı vardır. Bu puanı geçen öğrenciler diğer ikinci bir sınav olan Lisans Yerleştirme Sınavına giriş yapabilirler. Kısaca LYS adı verilen bu sınav haziran ayında gerçekleştirilir. Lisans eğitiminin sağlanması için yapılan bu sınavda başarılı olan adaylar istedikleri fakülteleri ve de bölümleri tercih ederek buralarda eğitim alma şansına sahip olurlar.

Lisans Yerleştirme Sınavı denen bu sınava öğrenciler kısaca LYS adını vermektedir. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından hazırlanan bu sınava çok fazla zaman kalmamıştır. LYS sınavı da aynı şekilde bölüm bölüm yapılacaktır. Edebiyat, Matematik, İngilizce, coğrafya, tarih gibi günlere bölünen LSY sınavının giriş yerleri açıklanmıştır. LYS giriş yerlerinin açıklanması ile beraber öğrenciler sınava nerede gireceklerini öğrenmişlerdir. Küçük ilçelerde girmeyen öğrenciler il merkezleri için LYS giriş yerlerini öğrenmeleri gerekir. Sınav gününden önce adaylar LYS giriş yerlerini öğrenmeleri onlar için iyi olur. Çünkü LYS giriş yerlerini öğrenerek vatandaşlar kolay bir şekilde sınava nerede gireceklerini öğrenebilirler. LYS giriş yerleri için ise ÖSYM’nin resmi internet sayfasından gerekli bilgileri alabilirler. LYS giriş yerlerini öğrenmek isteyen adaylar bu alanlardan kolay bir şekilde sınav giriş yerlerini öğrenebilirler. Sınava girecek olan öğrenciler LYS giriş yerlerini kolayca öğrenerek sınav günü olabilecek olan stresi en aza indirgeyebilirler. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.