1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Lys’ye Giren Engellilere Servis Hizmeti
Lys’ye Giren Engellilere Servis Hizmeti

Lys’ye Giren Engellilere Servis Hizmeti

Başakşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) ter döken engelli öğrencileri, servis araçları ile evlerinden alıp sınav merkezlerine götürdü.

A+A-

Başakşehir Belediyesi, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda (LYS) ter döken engelli öğrencileri, servis araçları ile evlerinden alıp sınav merkezlerine götürdü. Uygulama hem öğrenciler hem velileri tarafından memnuniyetle karşılandı.



Başakşehir Belediyesi’nin ‘Engelsiz Ulaşım’ adlı servis araçları, üniversite adayı engellileri evlerinden aldı; sınav merkezlerine götürdü. 2 saati bulan LYS’nin ardından da evlerine bıraktı.

Belediyenin uygulamasından yararlanan bedensel engelli Pelin Şahin, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yaptığı araç taleplerininin hiçbir zaman geri çevrilmediğini vurgulayarak, “Belediyenin bu hizmetini çok faydalı görüyorum. Dilediğimde araç gönderiyorlar, belediyenin faaliyetlerine ve Başkan Mevlüt Uysal’a teşekkür ediyorum. Bu hizmetlerin, tüm belediyelere örnek olmasını ve artarak devam etmesini diliyorum.” dedi.


Başakşehir Belediyesi’nin 622 60 00 nolu telefonundan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Özürlüler Masası’nı (dahili 6171) arayarak hizmetten faydalanmak mümkün. LYS’ye gitmek için aracı kulalnan gençlerden Murat Cengiz, hizmetten mutluluk duyduğunu belirtti. Murat Cengiz; “Sınavda belediye görevlileri beni tam vaktinde gelip evden aldı. Sınavım bittiğinde de evime kadar bıraktılar. Daha önce de birkaç kez hastaneye gitmiştim. Çok güzel bir uygulama. Teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

SERVİS TALEPLERİ, ‘ÖZÜRLÜLER MASASI’NA

İlçede kendi imkânları ile bir yerden bir yere gidemeyenler Başakşehir Belediyesi Sosyal İşler Müdürlüğü Özürlüler Masası’na başvuruda bulunarak servis aracı talep edebiliyor.
CİHAN

LYS’ye giren engellilere servis hizmeti

LYS’ye giren engellilere servis hizmeti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.