1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Madanlı Müslümanlar Başkan Altepe'yi Ziyaret Etti
Madanlı Müslümanlar Başkan Altepeyi Ziyaret Etti

Madanlı Müslümanlar Başkan Altepe'yi Ziyaret Etti

Bulgaristan´ın Rodop Bölgesi Madan şehrinde yaşayan ve Bursa´da ağırlanan Müslümanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

A+A-

Bulgaristan´ın Rodop Bölgesi Madan şehrinde yaşayan ve Bursa´da ağırlanan Müslümanlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe´ye teşekkür ziyaretinde bulundu.

Heykel´deki tarihi başkanlık binasında gerçekleşen ziyarete, Madan İmamı Hayri Hasan ile 30´a yakın Madanlı katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye dışındaki Müslümanların güçlü olması için ne gerekiyorsa yaptıklarını söyledi. Bulgaristan´da aralarında Madan´ın da yer aldığı çeşitli bölgelerde Müslümanların ne tür bir talebi varsa gerçekleştirmeye çalıştıklarını, Bursalı iş adamlarını Türkiye dışındaki Müslümanlar için seferber ettiklerini belirten Başkan Altepe, "Tüm hedefimiz, Türkiye dışındaki Müslümanların dinlerini ve kültürlerini muhafaza etmesi, gelecek nesillere aktararak yaşatmasıdır. Zararlı, bizi güçsüz kılmaya yönelik akımların önünde ancak güçlü olursak durabiliriz. Bunun için de birlik ve beraberliğimizi mutlaka sağlamalıyız. Çok çalışarak üretir hale gelmeliyiz" dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak Madan´da her yıl çeşitli etkinliklerde bulunduklarını, Madan´ı Bulgaristan´da ´dinini ve kültürünü yaşayan bir bölge´ olarak bildiğini kaydeden Başkan Altepe, "Bizler Madan´ı seviyoruz. Çünkü Madan kendisini korumuş. Yaptığımız ziyaretlerde bunu görüyoruz. Dinini ve kültürünü yaşayan Müslümanları görünce mutlu oluyoruz. Onun için Bulgaristan denince, benim ilk aklıma gelen yer Madan oluyor." diye konuştu.

Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye dışındaki Müslümanlar için eldeki imkanlar dahilinde her türlü desteği sağladıklarını ifade eden Başkan Altepe, bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Madan´a ilgiyi esirgemeyeceklerini vurguladı. Benzer duyguları ve idealleri paylaşan, aynı dine mensup insanlar olarak bunu görev bildiklerini ifade eden Başkan Altepe, "İnşallah şimdiden sonra hep beraberiz. İyi ve kötü gününüzde yanınızdayız. Çünkü biz dost ve kardeşiz. İlk fırsatta bölgenize ziyarette bulunacağım" şeklinde konuştu.
Madan İmamı Hayri Hasan, Başkan Altepe sayesinde 3 gündür Bursa´da misafir edildiklerini söyledi. Bursa´yı çok büyük bulduklarını, şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiklerini belirten Hasan, "Allah razı olsun, başkanımız davet ettiler ve geldik. Tophane ve Yeşil´deki türbeleri, Emir Sultan Hazretleri´ni, Karabaş-i Veli Tekkesi´ni, çarşı ve hanları, Ördekli Hamamı´nı gezdik. Bursa´yı çok beğendik" ifadelerini kullandı.

Başkan Altepe, ziyaretin anısına Madan İmamı Hayri Hasan´a el yapımı bir Bursa bıçağı hediye etti. Madan İmamı Hayri Hasan ise Başkan Altepe´ye, bölgelerine has doğal bal takdim etti. CİHAN

Madanlı Müslümanlar Başkan Altepe'yi ziyaret etti

Madanlı Müslümanlar Başkan Altepe'yi ziyaret etti

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.