1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Maden ocağında 18 işçi mahsur kaldı
Maden ocağında 18 işçi mahsur kaldı

Maden ocağında 18 işçi mahsur kaldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, maden ocağında her iki saatte bir su yükseldiğini söyleyerek zaman aleyhimize işliyor diye konuştu.

A+A-
ermenek_625-jpg20141029150543.jpg
 
İSİMLERİ BELLİ OLDU

08.30- Ermenek'te maden ocağını su basması sonucu mahsur kalan işçilerin isimleri belli oldu. Madende mahsur kalan 18 işçinin isimleri şöyle:

"Osman Çoksöyler, Hüsnü Çolak, Ali Haznedar, Kerim Haznedar, Mehmet Tokat, Hüseyin Çolak, İsa Gözbaşı, Bahri Üzer, Kamil Yaman, Tezcan Gökçe, Uğur İlhan, Hüseyin Gültekin, İsmail Gürses, Mehmet Baha, Mehmet Özcan, Hasan Tuncer, Recep Çiloğlu , Ömer Cansu."

SU SEVİYESİ DÜŞMEYE BAŞLADI

05.30- Dalgıçların çalışmalarının devam ettiğini belirten Yıldız, "Bir artı gelişme özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduğumuz pompadan da şu anda verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyede olmasa da düşmeye başlamış olması suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine dönmüş olması sevindirici bir haber" diye konuştu.

Yeni jeneratörlerle bölgenin 250 kW'lık mevcut kurulu gücünün 6 katıyla çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Yıldız, çok daha seri şekilde su seviyesini düşürmeye gayret edeceklerini vurguladı.

İki saat içinde bir derin kuyu pompası daha bağlayacaklarını dile getiren Yıldız, "10-12 bin tonluk suyu daha hızlı eritebiliyor olmamız lazım. Saatlik performansları anlık olarak takip ediyoruz. Gün aydınlandığında bir merhale kat etmemiz, bir seviyeye gelmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu.

03.00- 18 madenci için bekleyiş sürerken Enerji Bakanı Yıldız, su seviyesinin yükselmeden düşmeye doğru eğilim gösterdiğini açıkladı. 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ermenek ilçesindeki özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle mahsur kalan işçilerin kurtarılması için yürütülen çalışmalara ilişkin,  "Özellikle dalgıç pompaları ve yeni kurduğumuz pompadan da şu anda verim aldık. Su seviyesi düşmeye başladı. İstediğimiz seviyede olmasa da düşmeye başlamış olması, suyun yükselme eğiliminden düşme eğilimine dönmüş olması sevindirici bir haber" dedi.  

02.00- Bölgedeki çalışmalar sürdürülüyor. Tahliye işleminin sabah saatlerinde tamamlanacağı belirtiliyor. Henüz madendeki 18 işçiye ulaşılamadı.

00.50- Yürütülen çalışmalarla ilgili bir kez daha kameraların karşısına geçen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, kurtarma ekiplerinin vardiyalı olarak üç ayrı ekibin, dinlerek çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Halen madende 10-11 bin ton arası su bulunduğunu anlatan Bakan Yıldız, yeni pompalarla saatte 180- 200 ton su tahliye yapıldığını söyledi. Bakan Yıldız, kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından adli ve idari soruşturmanın yapılacağını ifade etti.

22:30- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, basın mensuplarına yönelik bilgilendirme açıklaması yaptı. Sebebini net olarak ortaya koyamadıkları, gerekçelerini daha sonra araştıracakları bir suyun maden ocağına dolduğunu belirten Bakan Yıldız, maden ocağına dolan suyun miktarının yaklaşık 10 bin metreküp (10 BİN TON)olduğunu söyledi. Bakan Yıldız, şöyle konuştu:  

"Takribi 10 bin ton civarında ve su bir yandan besleniyor. Şu anda kurulan pompalarla da öncelikle amacımız suyun deşarj edilmesini sağlamak, mutlaka dışarıya çıkarılmasını sağlamak. Şu an elimizdeki kotlar maden ocağında suyun belli bir seviyeye kadar geldiğini gösteriyor. Zaman aleyhimize işliyor. Farklı haberler duyuyoruz. Burada 3 bakanımız var. Bakanlarımızdan farklı bir haber duymadıkça bunun aksini konuşmamak lazım. Şu anda hiçbir işçi kardeşimize ulaşabilmiş değiliz. Dalgıçlarımız da bir yandan buraya intikal ediyor. Çünkü tamamen madenin altı suyla dolmuş durumda...
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.