1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Madenciler Kızılay'a 105 Ünite Kan Bağışladı
Madenciler Kızılaya 105 Ünite Kan Bağışladı

Madenciler Kızılay'a 105 Ünite Kan Bağışladı

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) çalışanları, Kızılay'a 105 ünite kan bağışında bulundu. Türkiye...

A+A-

Zonguldak’ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde Türkiye Taş Kömürü Kurumu (TTK) çalışanları, Kızılay'a 105 ünite kan bağışında bulundu.

Türkiye Taş Kömürü Kurumu Kandilli Müessese Müdürlüğü çalışanları, kan bağışı kampanyasına destek verdi. Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanlığı ve Kızılay işbirliği ile düzenlenen kampanyaya kömür madeninden çıkan işçiler ve vardiyaya gelen işçiler katıldı. Toplam 105 ünite kanın toplandığı kampanyada 25 işçi ise bazı sebeplerden dolayı kan bağışında bulunamadı.

Kan bağışı ile ilgili olarak açıklama yapan Genel Maden İşçileri Sendikası Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, “Ülkemizde kana çok ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Türkiye Taş Kömürü Kurumu olarak maden işçileri olarak her alanında ki sorunlarına yardımcı olabilmek adına bugüne kadar elimizden geleni yaptık. Bu kan bağışı kampanyasını düzenleyerek maden işçileri olarak ülkemizdeki kan ihtiyacı olan insanlara yardım etmeye çalışıyoruz. Şu ana kadar yüze yakın arkadaşımız kan verdiler. Verilen kanlarla kan açığının kapanmasına bir nebze de olsun yardımcı olmayı hedefliyoruz.” dedi.

Kızılay Kan Merkezi doktorlarından Mehmet Günaydın ise kampanyaya katılımdan gayet memnun olduklarını söyledi.

TTK’daki her müessesede kan bağışı kampanyası düzenlemeye başladıklarını kaydeden Günaydın, "Büyük bir ihtimalle en yoğun katılım ve en çok kan bağışı burada olacak. Gösterilen ilgiden dolayı başta sendika olmak üzere tüm işçi arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Her zaman dediğimiz gibi kan acil ve sürekli ihtiyaçtır. Dünyada üretilemeyen tek ilaçtır.” dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.