1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Madeş, Atölyeden İhracat Rekortmenliğine Ulaştı
Madeş, Atölyeden İhracat Rekortmenliğine Ulaştı

Madeş, Atölyeden İhracat Rekortmenliğine Ulaştı

40 yıl önce kurdukları metal atölyesinde üretime başlayarak ofis mobilyaları alanında faaliyet gösteren Bartınlı Madeş Firması, 2011 yılında mobilya s...

A+A-

40 yıl önce kurdukları metal atölyesinde üretime başlayarak ofis mobilyaları alanında faaliyet gösteren Bartınlı Madeş Firması, 2011 yılında mobilya sektöründe en yüksek ihracat yapan 3. firma oldu. 2011 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni'nde Madeş'e ödülünü Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan takdim etti.

Orta Anadolu İhracatçı Birlikleri (OAİB)’nin yeni hizmet binasının açılışını yapan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, başarılı ihracatçılara ödül verdi. Törende konuşan OAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Kahraman, Türkiye’nin toplam ihracatına olan katkılarının yüzde 8 oranında olduğunu söyledi. Toplam 10,2 milyar dolarlık ihracat rakamlarını daha üst seviyelere taşıma gayreti içinde olduklarını belirten Kahraman, ihracatçılara destek olduğu için Bakan Çağlayan’a teşekkür etti.

Göreve başladığından bu yana Türkiye’nin ihracatını arttırabilmek amacıyla ülke ülke gezdiğini ifade eden Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan yaptığı konuşmada ‘Dağda gezen kurt, evdeki aslandan daha güçlüdür’ benzetmesi yaparak şöyle konuştu: "Biz bu sayede kriz dönemlerinde bile büyüdük, ihracatımızı arttırdık. Bizim dönemimizdeki ihracat rakamları, Cumhuriyet dönemindeki rakamları çok gerilerde bıraktı. Ama bunu yeterli olarak görmüyoruz. İhracatçı Birlikleri olarak sizlerin belirlediği 2023 yılında 500 Milyar dolarlık ihracat hedefini, hükümet olarak milli politika olarak kabul ettik. Bu konuda var gücümüzle sizlerin yanınızdayız." dedi.

OAİB bünyesindeki 8 birlikteki tüm alt sektörleri de içine alacak şekilde organize edilen törende, 2011 yılında en fazla ihracat yapan, bir önceki yıla göre ihracatını değer bazında en fazla arttıran ve 2011 yılında en fazla pazara ihracat yapan firma temsilcileri ödüllerini Bakan Çağlayan’ın elinden aldı.

ÜRETİMİN YÜZDE 55'İ İHRAÇ EDİLİYOR

OAİB bünyesindeki ihracat ödülleri programında mobilya alanında en yüksek ihracat yapan 3. firma olarak Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’dan ödül almanın kendilerine daha çok şevk ve gurur verdiğini ifade eden Madeş Firması Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cihat Çakır ürettikleri ürünlerin yüzde 55’ini ihraç ettiklerini söyledi. Üretimin yüzde 45 oranında ise iç piyasaya çalıştıklarını ifade eden Madeş yetkilileri şöyle konuştu: "Fransa, İtalya, Almanya ve Hollanda gibi Avrupa ülkelerinin yanı sıra Ortadoğu ve Afrika ülkelerine de ihracat yapıyor. Yeni pazarlara ihracat konusunda sürekli görüşme ve çalışmalarımız var, fuarlar ve dış ticaret zirvelerine katılıyoruz. Pazarımızı daha geniş ülkelere yayarak dünyanın bir köşesinde kriz olurken diğer pazar ülkelerinden beslenmeyi hedefliyoruz. Şirketimiz bünyesinde şu anda 150 istihdamız bulunmaktadır.” dedi. Başarımıza en büyük etken çalışanlarımızdır. Kalite ve yenilikçi anlayış satış ekibinden ARGE departmanı ve üretimin her safhasındaki çalışanına kadar herkesin katkısı büyüktür."

YARIM ASIRLIK ŞİRKET

Bartın'da 40 yıldan beri büro mobilyası üreten şirketin uzun yıllardan beri ürünlerini AB ve dünyanın bir çok ülkesine ihraç ettiği söyleyen şirketin Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Çakır, "Branşımızda önemli bir yol kat ettik. Aldığımız ödül bizi gururlandırmakla birlikte azmimizi arttırmıştır. İhracatta 2023 yılı hedefine ulaşmak için gayret gösteren tüm Türkiye sanayicileri gibi biz de yolumuza ihracatımızı arttırarak devam edeceğiz. AB’de firmamız adına almış olduğumuz tescil hakkı bizi daha da güçlendirmiş ve markamızı uluslararası pazarda koruma ve yükseltme fırsatını yaratmıştır. Bu doğrultuda çabalarımız devam edecektir. Ödül organizasyonunu düzenleyen OAİB’ye bizleri onurlandırdıkları için teşekkür ederim." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.