1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mahkûmlara Kandil Özel Programı
Mahkûmlara Kandil Özel Programı

Mahkûmlara Kandil Özel Programı

Birecik İlçe Müftülüğü, Berat Kandili münasebetiyle Birecik Kapalı Cezaevi'ndeki mahkûmlara yönelik kandil özel programı düzenledi.

A+A-

Birecik İlçe Müftülüğü, Berat Kandili münasebetiyle Birecik Kapalı Cezaevi'ndeki mahkûmlara yönelik kandil özel programı düzenledi. İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, kandiller geçidi olarak nitelendirilen Recep, Şaban ve Ramazan ayının içerisindeki kandillerden olan Berat Kandili'nde müftülük olarak çeşitli programlar düzenlediklerini ve mahkûmları unutmadıklarını ifade etti.

Kandil programına, Jandarma Komutanı Binbaşı Dursun Çiftçi, Birecik Kızılay Şube Başkanı Şevket Demir, iş adamı Abdulkadir Acar ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Nedim Ağaçkesen katıldı. Programda, Merkez Abdikethuda Camii İmam Hatibi Mehmet Bedir Kankaya ve mevlit ekibi görev yaptı. Okunan mevlit ve ilahilerle duygulanan mahkûmlar programlarda unutulmamaları temennilerinde bulundu.

Birecik İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, daha önce olduğu gibi bundan sonra da tüm kandillerde böyle faaliyetlerin olacağını, bu bağlamda mevlit okutulacağı, sohbet edileceği ve akşam yemeği verileceği taahhüdünde bulundu. Mahkûmların da sosyal aktivitelere dâhil edilmesi gerektiğini, sosyal hayattan koparmamak adına usulüne uygun ve mevzuat çerçevesi içerisinde düzenlenecek olan faaliyetlerle onları topluma kazandırmanın daha yararlı olacağını ifade eden Müftü Solmaz, ayrıca yaz Kur’an kurslarının başlamasından sonra mahkûmlara yönelik cezaevinde Kur’an kursu açılacağı müjdesini de verdi. Program, okunan mevlit ve duaların ardından, mahkûmlara ve katılımcılara sunulan akşam yemeği ve tatlı ikramı ile son buldu.
CİHAN

Mahkûmlara kandil özel programı

Mahkûmlara kandil özel programı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.