1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mahsullere Zarar Veren Komşu Köyün İneklerini Rehin Aldılar
Mahsullere Zarar Veren Komşu Köyün İneklerini Rehin Aldılar

Mahsullere Zarar Veren Komşu Köyün İneklerini Rehin Aldılar

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde Sarıkadı Mahallesi'nde vatandaşlar, komşu köyün ineklerinin mahsullerine zarar verdiğini iddia ederek 2 ineğe el koydu.

A+A-

Zonguldak'ın Alaplı ilçesine bağlı Çay köyünde Sarıkadı Mahallesi'nde vatandaşlar, komşu köyün ineklerinin mahsullerine zarar verdiğini iddia ederek 2 ineğe el koydu. Mahalle halkı rehin aldıkları ineklerin 4 gündür sütlerini içtiklerini söyledi.

Alaplı'da karşı mahallelerindeki komşularının ineklerinin mahsullerini yemesi üzerine 2 ineği rehin alan vatandaşlar, Alaplı Kaymakamı Yıldıray Malğaç'ın yanına gelerek hem konuyu anlattı, hem de şikayette bulundular. Kaymakamı ziyaret ettikten sonra gazetecilere açıklamada bulunan köylüler, komşu köyün ineklerinin mısır, fasulye gibi mahsullerini yediğini söyledi.

Köy halkı adına konuşan ve hayvanlarla baş edemediklerini ifade eden Nazmiye Yıldız, "Sarıkadı mahallesindeki komşularımız geçimini hayvancılıkla sağlar. Gündüzleri bu hayvanları otlaklara saldıkları için başı boş dolaşırlar. Hayvanlar da bizim bahçemize girerek mahsullerimize sürekli zarar vermektedir. Biz de en son çareyi Kaymakamımıza çıkmakta bulduk." diye konuştu.

Nurettin Özkan ise yaptığı açıklamada, ineklerin mahsullere zarar vermesi nedeniyle 2 ineği rehin aldıklarını, 4 gündür bu inekleri sağarak sütlerini içtiklerini söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.