1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Malatya Belediye Başkanı Çakır, Mtb Ve Mtso'yu Ziyaret Etti
Malatya Belediye Başkanı Çakır, Mtb Ve Mtsoyu Ziyaret Etti

Malatya Belediye Başkanı Çakır, Mtb Ve Mtso'yu Ziyaret Etti

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

A+A-

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Malatya Ticaret Borsası (MTB) Başkanı Gürsel Özbey ile Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’a ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulundu.

Başkan Çakır, borsa ziyaretinde yaptığı konuşmada, Malatya kayısısının şehre daha fazla katma değer sağlaması için borsaya büyük ihtiyaç olduğunun altını çizdi. Burada yapılan tüm çalışmaların üreticilere kazanım olarak yansıdığını vurgulayan Çakır, “Belki her ürünün kendine göre bir özelliği ve önemi var ama kayısının sadece Malatyamız için değil, ülkemiz için önemli özelliği var. Bu ürünü çok iyi değerlendirmemiz lazım. Kayısının hasadından tutun da ambalajına kadar, pazarlamasına kadar, ihracatından üreticinin bilgilendirilmesine kadar her safhasında daha çok çalışmaya ihtiyaç olduğu görülüyor. Dolayısıyla bu açıdan borsamıza ciddi bir ihtiyaç var. Borsamızda görev alan arkadaşlarımıza baktığımızda, kayısının her alanında hizmet veren, üretim yapan, ticaret yapan, ihracat yapan arkadaşlarımızdan oluştuğunu görüyoruz. Burada yapılan bütün çalışmalar, Malatya’ya artı bir değer olarak yansıyor. Kongre ve seçim gibi süreçler her zaman yeni bir başlangıçtır. Yapılan seçimlerde göreve gelen arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyor, görevlerinde başarılar diliyorum.” diye konuştu. Çakır, MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile yönetim kurulu üyelerini de tebrik etti.

MTB Başkanı Gürsel Özbey de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Özbey, “Bilindiği gibi Ticaret Borsası’nın temel direği kayısıdır. Kayısının yeni bir hasat dönemine başlıyoruz. İnşallah bu dönemin, üreticilerimiz ve Malatyamıza hayırlar getirmesini temenni ediyorum.” dedi.

MTSO Başkanı Erkoç, şehrin son yıllarda önemli yatırımlar aldığına dikkat çekti. Şehrin, büyükşehir statüsüne yükseltilmesinin psikolojik bir destek sağladığını söyleyen Erkoç, “Demokratik bir seçim neticesinde yeni meclisimiz oluştu. Seçilen arkadaşlarımızın bundan böyle 4 yıl için Malatya’ya hizmetler üretmesini yürekten temenni ediyoruz. Bundan böyle daha çok gayretle ve azimle Malatya’nın birlikteliği, gelişimi, kardeşliği, bütünlüğü adına, ekonominin gelişmesi, sosyal altyapısının güçlenmesi adına üzerimize ne tür bir görev düşüyorsa bu görevin her zaman talibiyiz. Malatya, son yıllarda yatırım iklimini oluşturan bir kent. Büyükşehir’le birlikte psikolojik bir desteği de beraberinde getirdi. Belediyemizin de son dönemdeki peyzajla ilgili ve diğer altyapı ile ilgili çalışmalarını dikkatle izliyoruz. Malatya’nın her tarafı bir şantiyeye döndü. Bundan sonraki çalışmalarınızda da başarılar temenni ediyorum.” diye konuştu.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.