1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Malatya depremle sallandı
Malatya depremle sallandı

Malatya depremle sallandı

Malatya'nın Hekimhan İlçesinde 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde 2 köyde 8 ev hasar gördü, 1 çocuk hafif şekilde yaralandı.

A+A-

Malatya'nın Hekimhan ilçesinde bu gece saat 02.28'te 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde ilk belirlemelere göre can kaybı yaşanmadı. Deprem, Hekimhan'ın dışında Malatya merkezde ve diğer ilçelerde de hissedildi. Deprem, 21 kilometre derinlikte gerçekleşti.

8 EV HASAR GÖRDÜ

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Malatya'daki depremde bir çocuğun hafif yaralandığını, 5 evin ağır, 3 evin de hafif derecede hasar gördüğünü açıkladı.

AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, Malatya'nın Hekimhan ilçesinde, 29 Kasım saat 02.28'de 5.0 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiği anımsatıldı. Depremde, Hekimhan'ın Karatepe mahallesinde bir evin duvarının çökmesi sonucu bir çocuğun hafif şekilde yaralandığına yer verilen açıklamada, Dursunlu köyünde 5 evin ağır hasar, Kocaözü köyünde ise 3 evin hafif hasar gördüğü bildirildi.

Deprem sonrası Malatya'daki AFAD ekiplerinin yanı sıra çevre il ve ilçelerdeki birimlerle yapılan görüşmelerde şu ana kadar bir can kaybının olmadığı bilgisi alındığı belirtildi.

Açıklamada AFAD'ın bölgedeki gelişmeleri takip ettiği kaydedildi.

Depremde Dursunlu, Güzelyurt, Yayladamı, Sarıkız ve Sarıçiçek mahallelerindeki ev ve iş yerlerinde hasar oluştu. Depremde, Güzelyurt Mahallesi'ndeki merkez camisinin minaresinin bazı bölümleri yıkıldı, düşen taşlar caminin çatısı ve güneş enerjisi panellerine zarar verdi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ekipleri ilçedeki mahallelerde incelemelerini sürdürüyor.  

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.