1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Malatya'da İyi Tarım Ürünlerine Destek
Malatyada İyi Tarım Ürünlerine Destek

Malatya'da İyi Tarım Ürünlerine Destek

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çevreye zarar vermeden ve toprağı kirletmeden üretim yapan çiftçileri destekleyecek.

A+A-

Malatya Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, çevreye zarar vermeden ve toprağı kirletmeden üretim yapan çiftçileri destekleyecek.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın iyi tarım uygulamalarını destekleme ödemesi yapılmasına dair tebliğinin bu yılın başında yürürlüğe girdiği belirtildi.

Çevreye zarar vermeden ve toprağı kirletmeden üretim yapılması esasına dayalı olan iyi tarımın, çalışanların sağlığına zarar vermediği, tüketicilere güvenli tarım ürünü sunulmasını sağladığı, ürünlerin kolay ihracına katkı sunduğu ve daha verimli ve karlı üretim yapılmasını sağladığına dikkat çekilen açıklamada, destekten faydalanmak isteyenlerin Çiftçi Kayıt Sistemi'ne giriş yaptırması ve 3 Şubat-17 Mart 2014 tarihleri arasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine müracaat etmeleri istendi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ali Selvi, "Maalesef son samanlarda insanoğlu birim alanda daha fazla verim almak için daha fazla kimyasallar kullanarak çevreyi ve ürünü tehdit eder duruma geldi. İnsanoğlu, bunun zararını görünce, bu kez de zararlardan korunmak için çareler aramaya başladı. İnsan ve hayvanlara zarar vermeyecek organik tarımı ürünü ekilmeye ve kullanılmaya başlandı. Bu kapsamda iyi tarım uygulamaları ve organik tarım gündeme geldi." dedi.

Kayısı Vakfı bünyesinde kurulan Kayısı Uygunluk Belgelendirme Limitet Şirketi Genel Müdürü Aydın Tay ise "Örnek bir çalışmanın duyurusunu yapmak ve protokol imzalamak için buradayız. Doğu Anadolu'da iyi tarım uygulandırmada yetkilendiren tek şirketiz. Bölgemizde, ilimizde iyi tarım uygulama belge çalışmasını yaklaşık 4 aydır yapıyoruz. Bu anlamda, Akçadağ Ziraat Odası ile ilk protokolü imzalıyoruz. Bölgemizde de iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasını sağlayacağız." diye konuştu.

Akçadağ Ziraat Odası Başkanı Alibey Varlık da ilçedeki amaçlarının çiftçiyi bilinçli tarıma hazırlamak olduğunu söyledi. Alibey, "İlçemizdeki uygulamaları daha da yaygınlaştırırsak, tarımsal destek girdisini de arttırmış olacağız." ifadelerini kullandı. Varlık, ilk etapta 171 çiftçinin 12 bin dekar alanında iyi tarım uygulamaları yapacaklarını kaydetti.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.