1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Malatyalı İşadamları Ruanda'da
Malatyalı İşadamları Ruandada

Malatyalı İşadamları Ruanda'da

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üyesi işadamları tarafından Orta Afrika ülkesi Ruanda’da ticaret ve yatırım heyeti programı düzenledi.

A+A-

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) üyesi işadamları tarafından Orta Afrika ülkesi Ruanda’da ticaret ve yatırım heyeti programı düzenledi. Program çerçevesinde 80’e yakın ikili iş görüşmesi gerçekleştirilirken 50’ye yakın fabrika gezildi.

MAKİAD Başkanı Suat Sarın, yaptığı açıklamada, dernek olarak 1994 yılından bu yana iş dünyasına katkı sunmak amacıyla faaliyet gösterdiklerini belirtti. Bu çerçevede Malatyalı yatırımcıların pazar olanaklarını artırmak amacıyla gerek yurt içi gerek yurt dışı iş gezileri düzenlediklerini anlatan Sarın, “Derneğimiz ve bağlı olduğu çatı kuruluşu TUSKON, işadamlarımızın ihracat yapma ve yurt dışında yatırım yapmalarını kolaylaştırarak kazançlarını artırmak, yabancı yatırımcıları Türkiye’ye çekmek için ile ikili iş görüşmeleri organize etmektedir. Bu kapsamda Ruanda’ya gerçekleştirdikleri iş gezisinde Ticaret ve Yatırım Heyeti Programı'nı düzenledik. Malatyalı işadamlarının Ruanda’da, sektörel görüşmeler sonucu mevcut piyasayı yakından tanıma fırsatları oldu. Başlangıçta Ruanda ile alakalı bilinçaltında bulunan bazı olumsuzlukları da bu gezi sayesinde kafalarından çıkararak bu ülkenin ticaret yapmaya müsait bir pazar olduğunu gördüler. Özellikle Ruanda Ticaret ve Sanayi Bakanı François Kanimba ile yaptığımız ikili iş görüşmeleri ve bilgilendirme toplantısı heyetimizi çok memnun etmiş ve burada yapılan görüşmelerdeki anlaşmaların kısa bir zamanda dönüşümlerini alacağımızı ümit ediyoruz." dedi.

MAKİAD Genel Sekreteri Muhammet Cice ise Ruanda'nın her bakımdan güvenli olduğunu, yatırım yapmanın kolay ve yararlı olduğunu söyledi. Cice, ülkenin tarımla birlikte inşaat, gıda ve enerji bakımından da bakir bir ülke olduğundan söz ederek, "Yatırımcılarımız gıda fabrikaları açıp Ruanda ürünlerini dünyaya ihraç edebilir, aynı zamanda bütün Afrika ülkelerine de hitap etmiş olur. Ülkede hiçbir ilacın kullanılmadığı organik ürünler de var, bunları Avrupa' ya satabilirler. Madencilik mühim. Ruanda'da pek çok maden bulunuyor, buralara teknik yatırım yapılabilir." değerlendirmesinde bulundu.

Ruanda Ticaret ve Sanayi Bakanı François Kanimba, ülkesinde yatırım yapmanın kolay olduğunu, şirketlerin 6 saat içinde açılıp faaliyet yürüttüğünü vurguladı.

François Kanimba, Türkiye'den şirketleri Ruanda'ya gelip tarım, enerji ve bilişim gibi alanlara yönelmeye ve ülkesinin özellikle, tarım, enerji ve bilişim gibi alanların yatırıma açık olduğunu aktaran Kanimba, "Hayvancılık ve hafif imalat gibi alanlarda da önemli imkânlar var. Siyasi irade olarak Ruanda'da iyi bir yatırım iklimi için gerekeni yapıyoruz. Bu anlamda prosedürleri kolay kılıyoruz. Şu an 6 saat içinde ülkede şirket açmak ve faaliyete başlamak mümkün." dedi.

Daha sonra Malatya Aktif İşadamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sarın, misafirperverliğinden dolayı Ruanda Ticaret ve Sanayi Bakanı François Kanimba’ya plaket takdim etti.
CİHAN

Malatyalı işadamları Ruanda'da

Malatyalı işadamları Ruanda'da

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.