1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Mali İle 2 Önemli Anlaşma İmzalandı
Mali İle 2 Önemli Anlaşma İmzalandı

Mali İle 2 Önemli Anlaşma İmzalandı

Türkiye ile Batı Afrika ülkesi Mali arasında 2 önemli anlaşma imzalandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Mali Dışişleri Bakanı Tieman Coulibaly, 'Türkiye ile Mali arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Eylem Planı’ ve ‘Diplomasi Akademileri A.

A+A-

Türkiye ile Batı Afrika ülkesi Mali arasında 2 önemli anlaşma imzalandı. Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Mali Dışişleri Bakanı Tieman Coulibaly, 'Türkiye ile Mali arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Eylem Planı’ ve ‘Diplomasi Akademileri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’nı imzaladı.

    Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mali Dışişleri Bakanı Tieman Coulibaly ile görüştü. Dışişleri Bakanlığı binasında gerçekleşen görüşmede ‘Türkiye ile Mali arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Eylem Planı’ ve ‘Diplomasi Akademileri Arasında İşbirliğinin Geliştirilmesine İlişkin Mutabakat Zaptı’ imzalandı.

    “Çok değerli kardeşim, dostum Colulibaly’i Ankara’da ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Davutoğlu, “Karma Ekonomik Komisyon toplantıları nedeniyle ülkemize ziyarette bulunan Coulibaly ile bugün burada 2 önemli anlaşma imzaladık.” dedi.

    MALİ'YE TÜRKİYE DESTEĞİ

    Geçen ay gerçekleşen İslami İşbirliği Teşkilatı Toplantısı’nda Mali Temas Grubu Toplantısı yapıldığını belirten Davutoğlu, “Orada da Mali’ye destek görüşlerimiz ilettik. Temmuz ayı içinde de hem ulusal uzlaşı toplantılarından biri hem de İslami İşbirliği Teşkilatı Temas Grubu Toplantılarına ülkemizin ev sahipliği yapmasını planlıyorum. Mali benim aşık olduğum bir memleket Başka Timbuktu olmak üzere çok büyük kültürel mirasa sahiptir. Orada bu kültürel mirası bizimde el yazması eserlerimiz olduğu kültürel mirasın gördüğü zararları telafi etmek açısından da birlikte çalışacağız. İnşallah Mali’yi barış dolu günler bekliyor. Türkiye’de bu barış günlerinde her zaman Malili kardeşlerimizin yanında yer alacak.” diye konuştu.

    Mali’deki barış süreci için Türkiye’nin önerilerini dinlediğini belirten Coulibaly, “Dün ülkemizde önemli bir barış anlaşması imzalandı. Dua edelim ki bu anlaşma ile Mali’de kalıcı bir barış inşa edilsin. Mali’de istikrarlı bir barışın inşası için sizin desteğinize ve sizin deneyiminize güvenmek istiyoruz. İmzalanan anlaşmalar var olan siyasi, kültür, teknik ve ticari anlaşmamıza daha fazla ivme kazandıracak. Tabiki de niyetimiz Türkiye ile daha ileriye yönelik çok güzel işbirlikleri yapmak.” şeklinde konuştu. CİHAN

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Mali ile 2 önemli anlaşma imzalandı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.