1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Maliye'de çalışan eski çalışanlara operasyon
Maliyede çalışan eski çalışanlara operasyon

Maliye'de çalışan eski çalışanlara operasyon

Maliye Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarda çalışan ve KHK ile ihraç edilen 79 kişiye 26 ilde FETÖ operasyonu düzenlendi. ByLock"u kullandıkları görev yaptıkları dönemde Maliye Bakanlığı'na ait bilgileri örgüte aktardıkları iddia edilen personeller gözaltında!

A+A-

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ soruşturması  kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 78'i KHK ile ihraç edilen eski  Maliye Bakanlığı personeli, biri aktif çalışan 79 şüphelinin yakalanması için  Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince, sabah  saatlerinde 26 ilde eş zamanlı operasyon başlatıldı.  Bu kapsamda ekiplerce şüphelilerden 24'ü gözaltına alındı. 

BAKANLIĞIN BİLGİLERİNİ ÖRGÜTE AKTARDIKLARI İDDİASI 

Şüphelilerin tamamına yakınının örgütün şifreli haberleşme programı  "ByLock"u kullandıkları, görev yaptıkları dönemde Maliye Bakanlığına ait  bilgileri örgüte aktardıkları, kapatılan Bank Asya'da hesaplarının bulunduğu ve  bazılarının örgüt tarafından evlendirildikleri belirlendi. Firari şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği, diğer  illerde yakalanan şüphelilerin Ankara'ya getirileceği öğrenildi.

AA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.