1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Maliye'den bankalara şüpheli işlem takibi
Maliyeden bankalara şüpheli işlem takibi

Maliye'den bankalara şüpheli işlem takibi

Maliye Bakanlığı, birçok sektörle birlikte bankaların şüpheli işlemlerini mercek altına alacak!

A+A-

Maliye Bakanlığı, bankalar başta olmak üzere birçok sektördeki olası şüpheli işlemleri incelemeye alacak programlarını tanıttı. Bakanlık, kara para aklama ve terörün finansmanı konularına özel önem veriyor. 

 Türkiye'nin çevresindeki ülkelerde yaşanan karışıklık nedeniyle terörün finansmanı riskini minimize etmek için sıkı önlemler alıyor. Bu kapsamda bankaları elektronik şüpheli işlem bildirimleri konusunda yakın takibe alan Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) Türkiye Bankalar Birliği (TBB) ile "Şüpheli İşlem Bildirimlerinin İstatistikleri", "Suç Gelirlerinin Aklanması ve Şüpheli İşlem Bildirimlerinin Değerlendirilmesi" başlığında çalışma yaptı. 


BİRÇOK SEKTÖRE İNCELEME

Bankalar başta olmak üzere finans kuruluşları, kargo şirketleri, döviz büroları, spor kulüpleri, şans oyunu oynatıcıları ve antikacılar gibi belirli sektörlerin temsilcileriyle görüşüyor. Bu sayede mali istihbaratın toplanmasında ve şüpheli işlem bildirimlerinde etkinlik sağlanması amaçlanıyor. Yetkililer, "Bankaların teknik anlamda artık hiçbir sorunları yok. 4 yıllık bir çalışma öncesinde başlangıçta ciddi sorunları vardı, teknik altyapı yetersizlikleri nedeniyle o eksiklikleri ortadan kaldırdık" değerlendirmesi yaptılar. 

TERÖR İÇİN 100 LİRA DA ÖNEMLİ
 

Yetkililer, "Aklamada parasal büyüklük önemli ama terörün finansmanında büyüklük önemli değil. Terörün finansmanında bir adama 100 TL gitmesi bizim için önemli. Onun terörle ilgili olduğunu düşünmek lazım" cevabını verdi. (Yenişafak)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.