1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Maltepe Avm, Çankaya Çarşı’ya Dönüşecek
Maltepe Avm, Çankaya Çarşı’ya Dönüşecek

Maltepe Avm, Çankaya Çarşı’ya Dönüşecek

Ankara’nın Çankaya Belediyesi, İller Bankası’ndan yüzde 57’lik kısmını aldığı Maltepe Park AVM’yi, Çankaya Çarşı’ya dönüştürüyor.

A+A-

Ankara’nın Çankaya Belediyesi, İller Bankası’ndan yüzde 57’lik kısmını aldığı Maltepe Park AVM’yi, Çankaya Çarşı’ya dönüştürüyor.
Belediye Başkanı Bülent Tanık, AVM binasında düzenlediği basın toplantısında, Anadolu alışverişine özgü çarşı kültürünün ‘Çankaya Çarşı’ olarak yeniden yaşatılacağını söyledi.

DAYANIŞMA ŞEHİR MERKEZİNE TAŞINIYOR…

Başkan Tanık, ‘Çarşı’ adının hem Anadolu insanının alışveriş mekanı olarak adlandırdığı çarşı anlamında hem de son günlerde yaşanan olaylara atfen Beşiktaş’ın ‘Çarşı’ grubundan da esinlendiklerini dile getirdi. Alanın 2008 yılından bu yana aktif olduğunu ancak Ankaralı'nın ulaşım düzeni ve konum itibariyle ayağının pek alışık olmadığı bu alanı, dayanışma kültürüne yönelik olarak Ankaralılara kazandıracaklarını ifade eden Tanık, “Dayanışmayı yeniden şehir merkezine taşımayı amaçlıyoruz.” dedi.

ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE ARACISIZ HİZMET
Tanık, hiçbir ticari amacın olmadığı, paranın dönmediği Çankaya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin de (ÇAYED) Çankaya Çarşı’da faaliyet göstereceğini belirterek, "Onurlu tokluk ve düzenli beslenme için Kır Kent Kardeşliği Projesi kapsamında üretilen ürünlerin de aracısız olarak Ankaralılara ulaşacağını söyledi.
Bunun kırsal alanda yapılan üretimin devamlılığını sağlayacağını sözlerine ekleyen Tanık, üretici birliklerinin de ürünlerini burada pazarlama imkanlarının olacağını belirtti. Çankaya Çarşı’da Çankaya Belediyesi Kent ve Tarım ürünleri ile TARİŞ, TİRE, FOÇA, AOÇ, Tarım Satış birlikleri ve üretim yapan üniversitelerin de bu alanda satış yapacakları mekanlara sahip olacaklarının altına çizen Başkan Tanık, çarşının aynı zamanda kültür oluşumlarıyla donatılacağını ifade etti.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.