1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mamak Kent Tiyatrosu Sezonu 'İbiş'in Rüyası' İle Açıyor
Mamak Kent Tiyatrosu Sezonu İbişin Rüyası İle Açıyor

Mamak Kent Tiyatrosu Sezonu 'İbiş'in Rüyası' İle Açıyor

Ankara Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu sezonun ilk oyunu İbiş'in Rüyası ile 12 Ocak Cumartesi günü Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde perdeyi açıyor.

A+A-

Ankara Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu sezonun ilk oyunu İbiş'in Rüyası ile 12 Ocak Cumartesi günü Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde perdeyi açıyor. Oyun, İbiş karakterine hayat veren ve aynı zamanda oyunun yönetmeni Mamak Belediyesi Kent Tiyatrosu yönetmeni Kenan Olpak yönetiminde 20 kursiyer ile sahneleniyor.

Yeni sezona 'İbiş'in Rüyası' ile 'merhaba' diyecek olan Kent Tiyatrosu, yine aynı oyun ile Nisan ayına kadar her cumartesi günü Mamak Kültür Merkezi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde seyirciyi selamlayacak. Tuluatın önemli oyuncularından Naşit Özcan'ın hayatından kesitler sunan hem dramatik hem de komedi tarzında bir oyun olan İbiş'in Rüyası, Cumhuriyetin ilk yıllarında batı tiyatrosu akımının karşısında ayakta kalmaya çalışan geleneksel tiyatro anlayışını inatla sürdüren Nahit'in tiyatrosunda geçer. Sahne önünde ve arkasında yaşam mücadelesi veren Nahit, bütün hayatını tiyatrosuna adamıştır. Tarık Buğra'nın bu önemli eseri geleneksel orta oyun tiplemesi İbiş'ten kesitler örnekler sunularak ve karaktere doğaçlama unsurlar eklenerek sergilenecek.

Bu yıl da Kent Tiyatrosu'nun birbirinden çarpıcı oyunları tiyatroseverlere sergileyeceğini kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, sanata ve sanatçıya değer veren bir ilçe olarak Mamak'ta yılın her dönemi kültürel ve sanatsal etkinliklere yer verdiklerini söyledi. CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.