1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Mamak'ta Geçen Yıl 7 Bin Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Ulaştı
Mamakta Geçen Yıl 7 Bin Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Ulaştı

Mamak'ta Geçen Yıl 7 Bin Vatandaşa Evde Bakım Hizmeti Ulaştı

Mamak Belediyesi, kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde sağlık hizmetlerine 2012’de aralıksız devam etti.

A+A-

Mamak Belediyesi, kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli vatandaşlara yönelik sürdürdüğü evde sağlık hizmetlerine 2012’de aralıksız devam etti. Belediyenin evde sağlık hizmetleri yaklaşık 7 bin kişiye ulaştı. Doktor, hemşire ve sağlık görevlisi bulunan ekipler kimsesiz, yardıma muhtaç ve engelli hastaların imdadına yetişti.

Evde sağlık hizmetinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, Mamak Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü'ne müracaat ederek, hizmet talebinde bulunuyor. Sağlık hizmeti isteğini işleme alan ekipler, vatandaşın evine giderek hasta takibini başlatıyor. Yapılan muayenelerin ardından, ekip doktorunun konsültasyon isteği doğrultusunda dahiliye ve genel cerrahi gibi alanlarda uzman doktorlar da devreye girebiliyor.

HASTALAR TEKNOLOJİK TAKİP ALTINDA

Mamak Belediyesi Sağlık İşleri ekipleri, hasta takibini dijital el terminalleriyle gerçekleştiriyor. Hastalar hakkında oluşturulan veriler sayesinde, hastanın her türlü ihtiyacı zaman kaybetmeksizin karşılanıyor. Evde sağlık hizmetleri çerçevesinde hastalara kan alımı, muayene, enjeksiyon, pansuman, serum, sonda, kan şeker ölçümü, kolostomi bakımı gibi çok yönlü hizmetler sunuluyor. Ayrıca, ihtiyacı olan hastalara yönelik mama, hasta bezi, yatak koruyucu, havalı yatak ve tıbbi malzeme desteği de sağlanıyor. Evde sağlık hizmetlerinden faydalanmak isteyen vatandaşlar; Alo Mamak 444 0 149, 550 70 21, 550 70 36 ve 550 70 68’i arayarak hizmet talebinde bulunabiliyor.

Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, konuyla ilgili açıklamasında, “Mamak sınırları içerisinde geçtiğimiz yıl yaklaşık 7 bin vatandaşa evde sağlık hizmeti ulaştırdık. Özellikle hastaneye gidemeyecek durumda olan vatandaşlarımıza yönelik verilen evde sağlık hizmeti önemli bir sosyal sorumluluğu yerine getiriyor. Bu duyarlılıkla hareket eden sağlık ekiplerimiz görevlerini büyük bir sorumluluk bilinciyle yapıyor.” dedi.

CİHAN

Mamak'ta geçen yıl 7 bin vatandaşa evde bakım hizmeti ulaştı

Mamak'ta geçen yıl 7 bin vatandaşa evde bakım hizmeti ulaştı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.