1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Manavgat'ın Osmanlı Döneminde İlk Resmi Kayıtları 1455 Yılına Ait'
Manavgatın Osmanlı Döneminde İlk Resmi Kayıtları 1455 Yılına Ait

'Manavgat'ın Osmanlı Döneminde İlk Resmi Kayıtları 1455 Yılına Ait'

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Behset Karaca, yaptığı araştırmaya göre Antalya'nın Manavgat ilçesinin Osmanlı dönemi resmi kayıtl...

A+A-

Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Behset Karaca, yaptığı araştırmaya göre Antalya'nın Manavgat ilçesinin Osmanlı dönemi resmi kayıtlarının 1455 yılına kadar indiğini söyledi. Karaca, Manavgat'ın deniz,kum ve güneş turizmi yanı sıra kültür ve tarih turizminde çok zengin olduğunu kaydetti.

Manavgat Sanayici ve İşadamları Derneği(MASİAD)'ın Sorgun Lake&River Side Otel'de yaptığı 'Yüzyılda Bir Manavgat Hikayesi' kitabının tanıtım kokteylinde 15 ve 16'ncı yüzyıllarında Manavgat Kazası isimli sunum yapan Karaca, Manavgat'ın 15 ve 16'ncı yüzyıl tarihine ışık tutmak için Osmanlı Arşivi, Tapu Kadostra Genel Müdürlüğü ve Vakıflar Genel Müdürlüğü arşivlerini tek tek taradığını belirtti. Karaca, ilk resmi kayıtların 1455 yılında olduğunu anlattı.

Manavgat'ın Osmanlı döneminde kaza olmasının Yıldırım Bayezid döneminde olduğunu belirten Karaca, yerleşim alanının ise deniz kenarı yerine verimli topraklar ve yüksek alanlar üzerine kurulduğunu ifade etti. Karaca, "O dönem insanların korsan baskınları olabilir düşüncesiyle deniz kenarına yerleşmemiş. Daha çok iç kesimlere yerleşmiş. Osmanlı döneminde Antalya'nın ilçesi İbradı, Manavgat kazasına bağlı yerleşim yeri olmuştur." dedi.

CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.