1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Manavgat'ta Din Görevlileri Turistleri Bilgilendirmek İçin Dil Öğrenecek
Manavgatta Din Görevlileri Turistleri Bilgilendirmek İçin Dil Öğrenecek

Manavgat'ta Din Görevlileri Turistleri Bilgilendirmek İçin Dil Öğrenecek

Antalya'nın Manavgat ilçesinde görev yapan din görevlileri için İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yabancı dil kursu açıldı.

A+A-

Antalya'nın Manavgat ilçesinde görev yapan din görevlileri için İlçe Halk Eğitim Merkezi bünyesinde yabancı dil kursu açıldı. İlçede; Manavgat Külliye Cami, Side Selimiye ve Side Fatih Sultan Mehmet Camii'ni başta Alman, Rus, İngiliz, Hollanda, Fransız, Çek Cumhuriyeti, Belçika, İtalya ve İskandinav ülkelerinden olmak üzere 500 bin turistin gezmesi nedeniyle İlçe Kaymakamlığı din görevlilerinin yabancı dil öğrenmesi için harekete geçti. Yapılan çalışma ile turistlere dini konuların din görevlileri tarafından aktarılmasının sağlanması hedefleniyor.

Antalya Manavgat Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü(HEM) ilçede görev yapan 220 din görevlisinin tercihlerine göre İngilizce, Almanca ve Rusça öğrenecek. Proje kapsamında Manavgat HEM'de başlayan 120 saat sürecek olan birinci kademe İngilizce dil kursuna 51 din görevlisi tercihte bulundu. İmam hatipler, bir yıl içinde istekleri doğrultusunda İngilizce, Rusça ve Alman dil kursunun ikinci ve üçüncü kademelerine de katılabileceği belirtildi.
Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, turistik bölgelerde görev yapan din görevlerinin en az bir yabancı dil bilmesinin önemli olduğunu söyledi. Bu bağlamda 'Camilerimiz Yabancılara Yabancı Değil' projesini önemli bulduklarının altını çizen Bulgurlu, HEM'de açtıkları kursla Türkiye'de bir ilki başlatarak örnek model olduklarını söyledi. 4 minerali ve iç ve dış mimari yapısıyla turistlerin ilgisini çeken Manavgat Külliye Cami'nin geçen yıl 500 bin turistin ziyaret ettiğini belirten Bulgurlu, yabancı dil bilen din görevlilerinin turistlere dini bilgilendirmeyi ilk elden yapmasının daha doğru olacağını ifade etti. Bulgurlu, "Camiyi ziyaret gelen bir turiste ilk elden bilgilendirmeyi din görevlisi yapmalı. Bunun içinde din görevlisinin yabancı dil bilmesi gerekir. Uygulamaya koyduğumuz proje hakkında Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'i bilgilendirdik. Projemizi güzel ve anlamlı buldu. Günümüzde yabancı dil bilme çok önemli. Bölgemiz turizm bölgesi olduğu için camiye gelen turiste doğru ve ilk ağızdan dini bilgilendirme yapması için en az bir yabancı dil bilmeli. Bir lisan bir insan, iki lisan iki insan. " diye konuştu.
İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar'da proje kapsamında HEM'le birlikte açtıkları kursla din görevlilerinin öğrenecekleri en az bir yabancı dille önemli bir boşluğu dolduracaklarını söyledi.
Manavgat Külliye Cami İmam Hatibi Mustafa Yılmaz, camilerini ziyaret gelen turistlere Almanca dini bilgilendirme yaptığını ve namazın nasıl kılındığını turist rehberleri eşliğinde uygulamalı gösterdiklerini söyledi.
CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.