1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Manavgat'ta Mavi Bayraklı Turistik Tesis Sayısı 75'e Yükseldi
Manavgatta Mavi Bayraklı Turistik Tesis Sayısı 75e Yükseldi

Manavgat'ta Mavi Bayraklı Turistik Tesis Sayısı 75'e Yükseldi

Dört milyon turistin tatil yaptığı ve 180 bin yatak kapasitesine Antalya'nın Manavgat ilçesinde mavi bayraklı turistik tesis sayısı 68'den 75'a yükseldi.

A+A-

Dört milyon turistin tatil yaptığı ve 180 bin yatak kapasitesine Antalya'nın Manavgat ilçesinde mavi bayraklı turistik tesis sayısı 68'den 75'a yükseldi.
Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı(TURÇEV) Antalya Bölgesi Mavi Bayrak Sorumlusu Dr. Cenk Beyaz, Antalya'ya gelen 11 milyon turistin 4 milyonunu ağırlayan Manavgat'ta mavi bayraklı konaklama tesisi sayısının 68'den 75'e yükseldiğini söyledi.
Dr. Cenk Bayaz, Manavgat'ın Evrenseki ve Manavgat Turizm Altyapı Birliği(MATAB) Başkanı Recep Barut'la birlikte mavi bayrak almaya hak kazanan turistik tesislere mavi bayrakları düzenlenen törenle teslim edildi. Bu sene Evrenseki beldesinde 12 turistik tesisin mavi bayrak almaya hak kazandığını belirten Bayaz, Manavgat'ta geçen yıl 68 olan mavi bayraklı turistik işletme sayısının bu sene 75'e yükseldiğini kaydetti. Bayaz,"Dünya turizminde birinci öncelik çevre ve çevrenin korunması. Manavgat'ta bulunan tesisler ve yerel yönetimler, gerek çevreye gösterdikleri duyarlılık, gerekse altyapı çalışmaları nedeniyle çok iyi durumdalar. Her sene mavi mayrak sayımız yükseliyor. Manavgat olarak ilçeler arasında Türkiye birincisi olmakla birlikte bir çok İlden de önde. " diye konuştu.
MATAB Başkanı Recep Barut'ta yaptığı konuşmada, bölge destinasyonuna turizmcilerin dünya standartlarında konaklama tesisi yaparak turizmde markalaşmayı sağladıklarını kaydetti. Barut, "Evrenseki otelcilerinin birlikte hareket etme kabiliyeti çok yüksek. Bir çok konuda ortak hareket ettiler. ESDER'i kurdular. ESDER bir çok konuda belediye olarak bizimle birlikte hareket etti. Altyapı yatırımlarında öncü oldu.Mavi bayrakta dünyada üçüncü sıradayız .Kısa zamanda birinciliği yakalarız. Biz MATAB olarak yatırımlarımızın yüzde 75’ini altyapıya ayırıyoruz. Özellikle dere yatağındaki köylerimizin alt yapı projelendirmeleriyle uğraşıyoruz. Sürdürülebilir bir turizm istiyorsak, sadece turizm ve sanayi bazlı değil köylerimizin de alt yapı sorunlarını çözmemiz çok önemli." diye konuştu.


CİHAN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.