1. HABERLER

  2. ÖZEL HABER

  3. Mandaldan sigara çıktı!
Mandaldan sigara çıktı!

Mandaldan sigara çıktı!

İstanbul Ambarlı Gümrüğü’nde, 30 Mayıs günü, İstanbul’da faaliyet gösteren bir ithalat ve ihracat firmasının ilginç bir kaçakçılığı ortaya çıkarıldı!!

A+A-

Milliyet’in aldığı bilgiye göre; Ambarlı Gümrüğü’ne gelen ve işadamı C.M.’a ait olduğu belirtilen ithalat ve ihracat firmasına ait konteynerde gümrük görevlileri inceleme başlattı. “Kırmızı hat” kriterlerine göre aranan konteynerin x-ray sistemi içinde incelenmesine karar verilmesi sonrasında 2 Haziran’da x-ray kontrolü sonrasında hazırlanan resmi belgenin sahte olduğu anlaşıldı. Bu kez İstanbul Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü uzmanları devreye girdi.

Muhafaza köpeği Lilly yakaladı!..

Gümrük muhafaza ekiplerinin kontrolü sırasında Lilly adlı uzman köpek, konteyner üzerindeki araştırmasında tepki verdi. Kumport Liman İşletmesi sorumlularından oluşturulan özel inceleme heyeti, çamaşır mandalı olarak gümrük beyannamesi düzenlenen kolilerde sigara bulunduğunu tespit etti. Yabancı kaynaklı sigaranın 413 koli içinde Türkiye’ye sokulmaya çalışıldığı belirlendi. Her kolide 50 karton olmak üzere 20 bin 560 karton kaçak sigara bulundu. Konteyner içinde 10 bin 584 bağ plastik çamaşır mandalı ile 6 bin 464 bağ ahşap çamaşır mandalı bulunduğu, diğer kolilerde ise kaçak sigara bulunduğu görüldü. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçakçılık iddiasıyla adli soruşturma başlattı.

TOLGA ŞARDAN/MİLLİYET

 

76089.20140610174509.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.